Centre Cultural de l’Albera “Can Laporta”

Centre Cultural

El Centre Cultural de l’Albera “Can Laporta” és un equipament cultural de titularitat municipal que es caracteritza per ésser intergeneracional, dinàmic, obert i participatiu, on la societat civil de la Jonquera i rodalies organitzada o no, desenvolupa el màxim d’inquietuds i/o projectes possibles amb l’objectiu final de generar un augment de la participació social. Això és possible des de les regidories que hi trobem: Cultura, Esports, Joventut i Serveis Socials. Els serveis que s’hi donen són:

·  Escola Municipal de Música.

·  Punt d’Informació Juvenil.

·  Punt Òmnia.

·  Assessorament i Recursos a les Entitats.

·  Tallers Socials (espais de formació amb objectius integradors i de participació social).

·  Oficina de Gestió Cultural (des d’aquí s’organitzen, entre altres, tots els cursos i tallers d’oci, lleure, artístics, físics, formació, …).

·  Oficina del Casal de l’Avi (el casal de l’Avi es troba en un altre indret; aquí s’organitzen les activats, sortides, … per a aquest col·lectiu).

·  Centre d’Informació i Interpretació del Paratge d’Interès Nacional de l’Albera.

L’objectiu d’aquests serveis és el d’acostament dels recursos d’informació, de formació i de lleure a persones i col·lectius per tal de contribuir a la generació de benestar i a la cohesió social, tot fomentant la participació.

L’oficina de recursos i serveis a les entitats i associacions del municipi suposa l’existència d’espais dotats de recursos telefònics, informàtics, d’arxiu, sales de reunions i sales d’activitats des d’on les entitats i associacions del municipi poden desenvolupar la seva activitat quotidiana d’una forma més còmode i senzilla.

Aquests espais es troben a Can Laporta i consta de sales de reunions, un auditori amb capacitat per a 50 persones, un despatx de gestió dotat d’ordinadors, connexió a internet, armaris i arxivadors, telèfon i fax. Actualment les entitats que actualment utilitzen el centre són:

– Casal de l’Avi
– Orfeó Jonquerenc
– AMPA IES la Jonquera
– AMPA Guarderia Municipal
– ACEJ patinatge i Hoquei
– Joves Albera Canyera (JAC).
– AMPA CEIP Peñuelas del Rio
– Diables de l’Albera
– ACEJ Natació
– Creu Roja
– Cobla Vila de la Jonquera

Adreça: carrer Major, 2 – 17700 La Jonquera

Tel: 972 555 713 Fax: 972 555 740

Email: canlaporta@lajonquera.cat

Horari: de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 h i 17 a 20 h

Horari d’estiu: de dilluns a divendres de 10.30 a 13.30 h