La Jonquera commemorarà un any més el Dia Internacional de les Dones

El pròxim dilluns 8 de març, a les 19 hores, els veïns i les veïnes podran gaudir del concert gratuït de Madamme Mustash a la Sala Societat. Per a poder assistir-hi, cal reserva prèvia

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra anualment cada 8 de març, l’Ajuntament de la Jonquera ha programat tres interessants propostes al municipi.

La primera serà el concert de Madamme Mustash, que es farà el mateix dilluns 8 de març, a les 19 hores, a la Sala Societat de la Unió Jonquerenca. L’activitat serà gratuïta, però cal reservar plaça a Can Laporta. Els actes continuaran el divendres 12 de març amb una doble proposta per als més menuts. A les 17 hores, la biblioteca acollirà el taller «Construïm les ulleres de la igualtat», on els infants podran crear les seves pròpies ulleres violetes i paral·lelament treballar el concepte d’igualtat de gènere. Tot seguit, a les 18 hores, s’organitzarà una sessió especial de l’Hora del Conte, on els petits vibraran amb «La poció màgica de la Blancaneus». Ambdues activitats aniran a càrrec de Capgiralla Contes.

«Dones i homes, corresponsables!»

Enguany, l’Ajuntament de la Jonquera se suma a la nova campanya informativa de sensibilització de l’Institut Català de les Dones «Dones i homes, corresponsables!». La iniciativa centra les reivindicacions a visibilitzar com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones. En concret, la nova campanya de sensibilització denuncia com, durant l’emergència sanitària, les tasques domèstiques, la cura de les persones dependents i l’atenció dels fills i les filles han recaigut majoritàriament sobre les dones. Davant d’aquesta situació, la iniciativa vol conscienciar la ciutadania i demana avançar cap a una cultura de pacte per a una corresponsabilitat efectiva.

Sònia Martínez, alcaldessa de La Jonquera, remarca “la gran vigència del 8M” en un context, el de la pandèmia, que “ha tornat a posar sobre la taula la manca d’igualtat efectiva existent entre dones i homes, molt especialment en els àmbits domèstic i laboral”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha definit la campanya de l’Institut Català de les Dones com a “molt necessària” a fi de “seguir avançant en el repartiment equitatiu de les tasques domèstiques i dels treballs de cures”.