L’Ajuntament de la Jonquera posa en marxa un programa d’ajudes econòmiques per a professionals i microempreses afectats per la Covid-19

Dotada amb una partida de 50.000 euros, aquesta mesura forma part del pla de xoc aprovat pel consistori per a la reactivació econòmica i la recuperació social de la Jonquera.

Avui, dia 3 d’octubre, s’obre el període perquè els professionals i microempreses(de fins a 6 treballadors) de la Jonquera puguin adherir-se a les ajudes convocades per l’Ajuntament del municipi per fer front als efectes econòmics de la Covid-19. La línia de subvenció està dotada amb 50.000€ i va dirigida a persones físiques o jurídiques que tinguin una activitat empresarial al municipi.

La subvenció és una prestació econòmica única que pretén ajudar els negocis i professionals que hagin vist alterada la seva activitat com a conseqüència de les mesures de l’estat d’alarma, que han obligat a tancar establiments o a reduir-ne l’activitat, i que han restringit els moviments de les persones amb la conseqüent disminució d’ingressos que això comporta. Amb aquesta ajuda, l’Ajuntament té per objectiu ajudar el teixit comercial i empresarial local, tant important per a l’economia del poble, en el temps actual de crisi.

Els interessats podran fer la sol·licitud fins al 22 d’octubre i rebre fins a un màxim de 1.000€, que s’hauran de justificar amb despeses relacionades amb el manteniment de locals comercials, serveis i centres de treball; campanyes de promoció, màrqueting i difusió de l’activitat empresarial; foment de noves activitats i nous serveis (promoció de venda online, serveis a domicili…); creació de nous productes o inversions fetes amb l’objectiu d’oferir nous productes; o adquisició d’elements de protecció i seguretat motivats per la Covid-19.

Aquesta mesura forma part del pla de xoc per a la reactivació econòmica i la recuperació social de la Jonquera, aprovat per l’Ajuntament fa alguns mesos i dotat amb 525.000€. Una quantitat que es destinarà íntegrament a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de l’emergència sanitària de la Covid-19 per tal dinamitzar l’economia local i estar al costat de les persones que més ho necessiten.

Podeu consultar les bases de la convocatòria i accedir als formularis per fer la sol·licitud aquí.