Alerta de productes cosmètics, productes de cura personal i/o biocides

L’Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha emès una alerta sobre diversos productes cosmètics, productes de cura personal i/o biocides comercialitzats, la major part d’ells, sota la marca de productes infantils POP GIRL. Aquests productes no compleixen amb el Reglament (CE) 1223/2009 i presenten riscos per a la salut dels consumidors.

Els productes afectats són els següents:

  • POP GIRL Color Tin

  • POP GIRL Beauty On-the-Go- Neon Pink

  • POP GIRL Nail Blockbuster

  • POP GIRL Beauty Case

  • POP GIRL Color Train case

  • POP GIRL Beauty Vanity Case

  • POP GIRL Mini Beauty Case Set

  • VIKING BY DYNAMIC- DARK GREEN (Productes d’estètica. Tintes de tatuatge i maquillatge permanent)

  • FACE PAINTING SET – 13 pieces CONJUNTO DE PINTURA DE LA CARA – 13 pieces

  • SOUZA! PRINCESS COSMETICS BOX.

La detecció dels riscos es basa en el fet que aquests productes contenen substàncies no declarades a l’etiquetatge i no compleixen amb les concentracions de conservants esperades. Especificadament, els productes contenen colorant CI 21090 (pigment groc), colorant CI 74160 (pigment blau), colorant CI 12335 i la “rose” conté els colorants CI 12335 i CI 21095, Bronopol (2-brom-2-nitropropane-1,3-diol), una concentració de phenoxiethanol menor de l’esperada i una barreja de conservants methylchloroisothiazolinone (MCI) i methylisothiazolinone (MI) que està prohibida en productes cosmètics que no s’esbandeixen.

Com a mesures cautelars, l’AEMPS ha ordenat el cessament de la comercialització de tots els productes POP GIRL afectats i la retirada immediata de totes les unitats distribuïdes al mercat. S’aconsella als consumidors que no adquireixin cap unitat d’aquests productes i que deixin d’utilitzar-les de manera immediata si ja les tenen.

Els distribuïdors i establiments de venda són instats a immobilitzar les unitats d’aquests productes i a cessar-ne la comercialització de manera immediata. Es recomana contactar amb el proveïdor dels productes per gestionar la devolució de les unitats disponibles.

Per a més informació sobre aquesta alerta sanitària i altres alertes relacionades amb productes cosmètics, de cura personal i biocides, es pot visitar el lloc web del Departament de Salut: https://medicaments.gencat.cat/ca/ciutadania/seguretat/alertes-i-notes-informatives/productes-cosmetics/

Si alguna persona ha patit algun efecte no desitjat atribuïble a l’ús d’un producte cosmètic, es recomana comunicar-ho a través del portal NotificaCS del Servei de Control Farmacèutic i Productes Sanitaris. En aquest sentit, per a qualsevol qüestió relacionada amb aquesta alerta sanitària, es pot contactar amb el Departament de Salut enviant un correu electrònic a controlfarmaceutic.salut@gencat.cat, indicant la referència i la marca i nom comercial del producte afectat.

El Departament de Salut treballa per garantir la seguretat i la qualitat dels productes cosmètics i de cura personal disponibles al mercat, protegint així la salut dels consumidors.

anunci alerta sanitaria