La Jonquera es prepara per rebre el Nadal amb un programa d’activitats per a tots i totes

L’encesa de les llums de Nadal marcarà l’inici oficial del Nadal al poble. Fins al 5 de gener, se celebraran diferents tallers, activitats solidàries, concerts i espectacles per gaudir en família. Consulta el programa sencer d’activitats en aquest enllaç. 

Amb l’arribada del mes de desembre, La Jonquera ultima els preparatius per acollir les festes de Nadal amb un ampli ventall d’activitats per a tots els gustos i edats. El poble es transformarà en un escenari de llum, música i alegria per crear un ambient festiu inoblidable gràcies a les activitats que ha plantejat l’Ajuntament de la mà del teixit associatiu. 

Els actes començaran demà divendres, 1 de desembre de 2023, a les 18 h. La Plaça Arias Comellas s’il·luminarà amb l’encesa de les llums de Nadal. Acompanyant aquest moment màgic, l’Escola de Música de La Jonquera oferirà una xocolatada i un concert que captivarà l’ànim dels presents.

El diumenge 3 de desembre, de 9 a 13 h, el carrer Major acollirà la venda de manualitats del Grup +60. Es tracta d’una oportunitat per adquirir regals solidaris, ja que els beneficis es destinaran a la Marató de TV3 i a la Fundació Oncolliga. Les nits dels dies 8, 17 i 25 de desembre de 2023, i de l’1 i 6 de gener de 2024, la Sala Societat La Unió Jonquerenca acollirà la Quina, tot un clàssic de les festes nadalenques.

Entre els dies 13 de desembre i 22 de desembre, s’oferiran diferents activitats, com una missa i un concert per Santa Llúcia, diferents tallers familiars, els espectacles de Nadal de l’escola Josep Peñuelas del Río, els Concerts de Nadal de l’Escola Municipal de Música de La Jonquera i dos tallers florals per fer decoracions nadalenques amb motius naturals.

El dissabte, 16 de desembre, l’Orfeó Jonquerenc oferirà el tradicional Concert de Nadal, a les 17 h, al Pavelló Poliesportiu Municipal, i a continuació tindrà lloc el festival de Nadal de patinatge artístic. 

Activitats per acomiadar l’any

A partir del 24 de desembre, comencen els plats forts del programa d’activitats nadalenques. En la vigília de Nadal, l’Església de Santa Maria de la Jonquera acollirà la Missa del Gall, a les 12 del migdia, acompanyada per l’Orfeó Jonquerenc i, el dia 24, se celebrarà el Tió a la Sala Societat La Unió Jonquerenca, a partir de les 16:30 h. 

Per Sant Esteve, el Club Excursionista Jonquerenc proposa la Caminada de la Dona, una activitat solidària a favor de la Fundació Oncolliga. Les inscripcions anticipades es poden realitzar a Can Laporta i a Fotografia Falgués, amb un cost de 8 €. Per acomiadar l’any, el diumenge 31 de desembre, a les 11 h, la plaça davant del CAP Dr. Subirós serà el punt de trobada per celebrar l’Home dels Nassos amb ‘GRAFIC’ i ‘La Dona del Sac’. 

El Patge Reial visitarà el Parc Infantil de Reis, instal·lat a la Zona Esportiva, el dimarts 2 de gener. Serà l’oportunitat per lliurar-li la carta i participar en el concurs de fanalets. La seva visita serà l’avantsala del moment més esperat per als més petits i petites: la Cavalcada de Reis, que el 5 de gener, començarà al carrer Carles Bosch de la Trinxeria per dirigir-se a la Societat a partir de les 18 h.

Consulta el programa d’activitats sencer en aquest enllaç