La Jonquera tindrà fibra òptica

La posada en marxa d’aquest nou servei permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania.

Signatura del conveni de col•laboració amb Adamo Telecom Iberia, S.A.

L’Ajuntament de la Jonquera ha signat un conveni de col·laboració amb Adamo Telecom Iberia, S.A. per al desplegament físic de la fibra òptica al municipi. L’acord farà possible la instal·lació i desplegament al poble d’aquesta xarxa de gran velocitat, que permetrà augmentar la connectivitat, la velocitat i la qualitat de connexió al nucli urbà i als equipaments municipals.

La signatura del conveni es va dur a terme divendres 13 d’abril, amb la presència de l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i de Xavier Viladegut, representant d’Adamo Telecom Iberia, S.A. En acabar la signatura, Martínez va assegurar que “l’arribada d’aquesta fibra òptica permetrà fer un salt endavant en termes tecnològics i de connectivitat. Continuem treballant amb l’objectiu d’adaptar-nos als nous temps i oferir als veïns i veïnes més i millors eines en l’àmbit digital”.

Una actuació amb amplis beneficis per al conjunt de la població

La posada en marxa d’aquest nou servei permetrà millorar les telecomunicacions del municipi i, alhora, suposarà un guany socioeconòmic important per a la ciutadania. Es reduirà considerablement la fractura digital i el teixit empresarial i comercial es beneficiarà de les noves oportunitats lligades a la societat de la informació. A banda de facilitar la inclusió social, el desplegament de la fibra òptica també assoleix objectius de desenvolupament sostenible, ja que permet una disminució de la despesa energètica del municipi i, en conseqüència, una millor protecció del medi ambient.