L’Ajuntament redactarà el projecte de reforma del Parc d’en Lloveres a partir de les propostes elaborades pels alumnes de l’escola Josep Peñuelas del Rio

El consistori estudiarà els diversos projectes presentats pels joves d’aquest centre i destinarà enguany una partida pressupostària de 70.000€ a adequar i millorar el parc infantil més gran de la Jonquera.

Presentació dels projectes de reforma del Parc d'en Lloveres

La Sala de Plens de l’Ajuntament de la Jonquera ha acollit avui dijous 25 de gener l’acte de presentació dels diferents projectes de reforma del Parc d’en Lloveres que els alumnes de l’escola Josep Peñuelas del Rio han dissenyat al llarg dels últims mesos. A la trobada hi han assistit –en representació del consistori- l’alcaldessa Sònia Martínez; el primer Tinent d’alcalde i regidor de Territori i Qualitat Urbana, Rafael Medinilla; la regidora d’Educació, Míriam Lanero; i la regidora Montserrat Martínez. També hi ha pres part el cap d’estudis del CEIP Peñuelas del Rio.

Els estudiants de 6è A i 6è B del centre han donat a conèixer els diversos plans de millora i arranjament d’aquest espai del municipi, el parc infantil més gran de la Jonquera, que han confeccionat a l’escola durant el 2017–dividits en 10 grups– a partir dels coneixements adquirits a classe en matèries com les matemàtiques i la geometria.

L’Ajuntament donarà resposta a aquest valuós treball realitzat pels nens i nenes tot destinant, aquest 2018, una partida pressupostària de 70.000€ a reformar aquest parc infantil a partir dels projectes d’adequació presentats, complint així un dels compromisos adquirits pel govern municipal.

L’Ajuntament posa en valor l’elevat nivell tècnic de tots els projectes presentats

Els 10 grups d’alumnes que han participat de la iniciativa han presentat oralment i de forma individual cadascun dels projectes que han elaborat, detallant conceptes com les zones en què s’ha dividit el parc, les millores que s’haurien de dur a terme en cadascuna d’elles o el mobiliari que caldria habilitar-hi. Finalment, un cop realitzades les presentacions, els grups han fet entrega a l’Ajuntament dels respectius plànols que han confeccionat, així com del projecte escrit, on hi consten la justificació i la descripció de les propostes.

Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera, ha agraït a tots els alumnes i a la comunitat educativa del centre la seva participació i implicació en el projecte i destaca que “veure com els nostres infants s’han fet seu aquest repte des del primer moment i s’han compromès en la definició del poble del present i del futur ens encoratja a seguir treballant per enfortir la capacitat participativa dels nostres veïns i veïnes”. Per tot plegat, Martínez avança que “ara, el proper pas, és estudiar detingudament els diferents projectes i aprofitar-ne el bo i millor de cadascun d’ells per confeccionar un sol pla que doni resposta a totes les necessitats de les famílies i nens i nenes de la Jonquera”. En aquest sentit, un cop analitzada la seva viabilitat pels tècnics municipals, l’Ajuntament presentarà als alumnes del centre el projecte definitiu que resulti d’aquest procés.

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de dur a terme, de forma gradual, una reforma integral dels diferents parcs infantils del municipi i de seguir apoderant els infants del municipi i, de forma especial, el Consell d’Infants. En aquest sentit, el consistori valora molt positivament i posa en valor la implicació demostrada per tots els membres d’aquest òrgan participatiu creat l’any 2006, que esdevé un espai de participació i debat dels joves en les polítiques del consistori, de foment de la reflexió i d’aprenentatge de les dinàmiques i funcionament de l’Ajuntament.