Noves passes en favor de l’eficiència i la sostenibilitat energètica

L’Ajuntament substituirà més d’un centenar de bombetes i làmpades dels carrers del municipi per dispositius d’il·luminació LED, una tecnologia molt menys contaminant i més eficient des del punt de vista energètic.

Amb la voluntat de seguir fent avançar el poble en termes de sostenibilitat i eficiència energètica, l’Ajuntament de la Jonquera ha aprovat l’adjudicació dels contractes per a la instal·lació de nova il·luminació LED al municipi. L’aprovació es va dur a terme en el marc de la darrera Junta de Govern Local per un import de 12.741,77€ (IVA exclòs).

L’actuació, que té el doble objectiu de millorar el rendiment de les instal·lacions elèctriques i contribuir a la reducció d’emissions de CO2, es durà a terme a la zona del Carme-Cavi i als carrers Horta d’En Geli, Migdia, Falguers, i Roc de Miradones.

Un important estalvi energètic per al municipi

Els treballs consistiran en la substitució de 62 bombetes de vapor de sodi i 39 làmpades de vapor de mercuri per un nombre igual de dispositius LED amb la mateixa potència, que permetran reduir substancialment l’actual despesa energètica. A més, la il·luminació LED, a diferència de la que s’utilitzava fins ara, és totalment sostenible i no emet gasos d’efecte hivernacle. Així, és previst que amb l’actuació es redueixin fins a 8.420 wats.

Rafael Medinilla, regidor de Territori i Qualitat Urbana, assegura que “volem fer de la Jonquera un municipi implicat en la lluita contra el canvi climàtic i en l’adopció de noves tecnologies més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient i més eficients per als nostres veïns”. En aquesta línia, Medinilla explica que “si volem suscitar entre els veïns i veïnes una petita dosi de reflexió i conscienciació sobre la despesa energètica, cal, primer, que des de les administracions en donem exemple”.