Operatiu policial d’abast internacional contra el tràfic de persones

L’acció de gran escala s’ha saldat amb diversos detinguts, així com l’alliberament de noies que eren víctimes d’una xarxa d’explotació d’abast internacional. L’operació ha desplegat un helicòpter i una vintena de vehicles.

Aquest dimarts, 27 de novembre, s’ha executat un operatiu policial de gran escala a La Jonquera, amb l’objectiu de detectar i detenir responsables de prostitució il·legal i del tràfic de persones. Ha tingut lloc a primera hora del matí i, entre altres coses, ha implicat l’escorcoll de pisos i locals en tres punts diferents del municipi.

L’acció s’ha saldat amb diversos detinguts, així com l’alliberament de noies que eren víctimes d’aquesta xarxa d’abast internacional. En total, l’operatiu ha desplegat un helicòpter, 15 furgons de la Guàrdia Civil (coordinats des de l’UCO) i 8 vehicles amb agents de paisà. El desplegament d’avui forma part d’una operació d’abast internacional que implica actuacions policials en altres punts de l’Estat i en països estrangers com França, Itàlia o Romania.

La valoració des de l’Ajuntament és molt positiva. Segons l’alcaldessa, Sònia Martínez “és reconfortant que s’estiguin detenint proxenetes i alliberant noies que són usades com a esclaves”. Martínez ha destacat, així mateix, “la importància i sensibilitat” que desperta la seguretat en el consistori jonquerenc, “que segueix treballant activament, amb la resta d’administracions implicades, per tal de reduir els robatoris i els fets delictius al municipi”.

Escut Ajuntament