La Policia Local de La Jonquera explica els riscos del consum de drogues i alcohol al volant a l’alumnat d’ESO i Batxillerat

La seguretat viària és una prioritat per a l’Ajuntament. Per aquest motiu, ofereix aquestes formacions centrades en les bones pràctiques, especialment en la conducció.

La setmana passada, agents de la Policia Local de la Jonquera, amb la participació del sotsinspector Alonso Caballero, van impartir formacions a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’Institut de La Jonquera sobre el consum les drogues i l’alcohol i el perill de conduir sota els seus efectes. Es tracta d’una formació que s’imparteix anualment i que s’emmarca en la voluntat i el compromís de l’Ajuntament per formar les persones joves i proporcionar-los eines per a la reflexió en seguretat viària.

L’objectiu és prevenir accidents de trànsit i conscienciar els i les joves sobre els efectes negatius que les drogues poden tenir en la conducció. Durant la sessió, els agents han exposat els riscos: aquestes substàncies poden ser devastadores i posar en perill no només la persona conductora, sinó també els altres usuaris de la via.

“Considerem que aquestes formacions, complementàries al currículum acadèmic, són igualment necessàries per al seu creixement i la seva socialització durant l’adolescència. Lamentablement, la sinistralitat viària és un problema de salut pública molt greu i una de les principals causes de mortalitat entre les persones joves”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla. 

Està previst que en els propers dies rebi la formació l’alumnat de Batxillerat del centre educatiu jonquerenc.