Arrenca una nova edició del programa socioeducatiu Els Cracs

El programa té un cost de només 10 € per a tot el curs escolar i té per objectiu prevenir el risc d’exclusió social i fer accessible el suport educatiu professional per a tots els infants amb necessitats especials

Les persones interessades a participar en aquesta edició poden enviar un WhatsApp al número 607 944 958 o bé enviar un correu electrònic a carlafernandezv@suara.coop

Amb l’inici del curs escolar arrenca una nova edició del programa ‘Els Cracs’, una iniciativa d’acompanyament educatiu i social a la infància jonquerenca iniciada l’any 2012 per l’Ajuntament de La Jonquera, l’AMPA de l’Escola Josep Peñuelas del Rio i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

A través d’aquesta iniciativa, i per un preu reduït, l’Ajuntament dona suport a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys del municipi i, en especial, a aquells amb necessitats educatives i dificultats d’integració. ‘Els Cracs’ té com a objectiu fomentar la relació i l’aprenentatge entre la infància que hi participa treballant la gestió emocional a través de la creativitat. En aquest espai, poden gaudir d’experiències que els permeten desenvolupar habilitats socials i emocionals, tant en l’àmbit individual com grupal. Per tant, tenen l’oportunitat de treballar àrees de la vida quotidiana per tal d’ampliar el seu autoconeixement i, en conseqüència, millorar les relacions socials.

Per tal d’afavorir la participació i fer-ho el més fàcil possible per a les famílies, la proposta es porta a terme dues tardes a la setmana fora de l’horari escolar a l’Escola Josep Peñuelas del Rio. Concretament, les sessions de treball tenen lloc els dimarts (alumnes de 1r a 3r de primària) i els dijous (alumnat de 4t a 6è de primària) de 16.30 a 18.30 h.

Cartell Els Cracs - La Jonquera

El sistema de treball emprat per les persones professionals que acompanyen els nens i nenes participants és eminentment ric i pedagògic, amb espai per a la realització de tallers, l’explicació de contes i la pràctica de jocs diversos. Les famílies també hi són convidades a participar, involucrant-les així en el procés de creixement educatiu dels seus fills i filles.

Totes les persones interessades a participar de l’edició d’Els Cracs d’aquest curs 2023-24 poden enviar un WhatsApp al número 607944985 o bé escriure un correu electrònic a carlafernandezv@suara.coop.

Un cop feta aquesta gestió, les persones responsables de l’organització es posaran en contacte individualment amb cada persona interessada per acabar d’informar sobre els passos a seguir per fer la inscripció.