En marxa una nova jornada de donació de sang al municipi

El pròxim dimarts 29 de març, de 17 a 21 hores, a La Societat, els jonquerencs i les jonquerenques podran participar en la nova campanya solidària

El Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de La Jonquera, l’Associació de Donants de Sang de Girona, l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut de La Jonquera i els bombers de La Jonquera, ultimen els detalls de la nova jornada de donació de sang al municipi. La campanya es farà el pròxim dimarts 29 de març, de 17 a 21 hores, a La Societat.

Des del Banc de Sang i Teixits, s’alerta que la pandèmia ha tingut un fort impacte en les donacions de sang, especialment durant aquestes últimes setmanes. L’entitat explica que la sisena onada de la Covid-19 ha provocat moltes anul·lacions de persones apuntades per a donar i que finalment no han pogut assistir perquè han estat positives. Avui, hi ha sang per a les necessitats dels cinc propers dies. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits fa una crida per a incrementar les reserves.

Les persones interessades poden reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat. Tot i que actualment la reserva d’hora no és obligatòria, es demana fer-la en la mesura del possible per a poder controlar en tot moment l’aforament de l’espai. L’hora reservada és orientativa i s’acceptaran persones donants sense reserva prèvia sempre que l’aforament de l’espai ho permeti d’acord amb els protocols del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Els requisits per a donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre. És important que entre donació i donació hagin passat un mínim de dos mesos. Per últim, si s’ha patit la Covid-19 o s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un mes.

Per a més informació, es poden consultar els perfils de Twitter, Facebook i Instagram del Banc de Sang i Teixits o escriure un whatsapp al telèfon 677 07 17 56.