La Jonquera commemorarà el Dia Internacional de les Dones

El pròxim dimarts 8 de març, la vila acollirà diverses propostes per a defensar els drets de les dones, exigir la fi de totes les violències i reivindicar les lluites i les victòries de les dones

L’Ajuntament de La Jonquera ha presentat la programació especial amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El pròxim dimarts 8 de març, la vila acollirà diverses propostes per a defensar els drets de les dones, exigir la fi de totes les violències i reivindicar les lluites i les victòries de les dones al llarg de la història. «Cal seguir treballant per a assolir una igualtat real i efectiva en tots els àmbits de la nostra societat. I amb aquest objectiu, continuarem esforçar-nos, perquè volem una Jonquera plenament feminista» afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

Els actes començaran amb dues activitats impulsades per l’Escola Josep Peñuelas del Rio. La primera serà una paradeta solidària en benefici de les mares de l’Escola Somriures de Madina Jambor de Gàmbia, que s’habilitarà al carrer Major, al costat de la Societat Unió Jonquerenca, des de les 9 hores fins a les 13.30 hores. El centre també organitzarà una cursa solidària en benefici de la mateixa entitat. La proposta esportiva començarà a les 9 hores i s’allargarà fins a les 11.30 hores.

Tot seguit, a les 12.30 hores, es farà la lectura del manifest a la Plaça de l’Ajuntament. Enguany, el text serà llegit per l’alumne guanyador del Concurs de Manifestos de l’Institut de La Jonquera.

A la tarda, hi hauran dues activitats més. A les 17 hores, la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria acollirà una nova sessió de l’Hora del Conte. Aquest cop, els infants gaudiran de la proposta ‘Contes Violeta’ amb La Tribu Juganera, on les dones seran les protagonistes i trencaran amb rols i estereotips. Per últim, a les 19 hores, els Porxos de Can Laporta vibraran amb el concert de NorthernCellos.