Es presenta el circuit BTT de competició permanent de La Jonquera

Corredors professionals i aficionats de les disciplines XC i eBikes podran gaudir d’un circuit de lliure accés de set quilòmetres de recorregut amb un desnivell positiu de 289 metres

Avui, divendres 8 d’abril, els Porxos de Can Laporta han acollit la presentació del circuit BTT de competició permanent de La Jonquera. L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa Sònia Martínez, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de La Jonquera, Jordi Picornell, i el director de l’Open Girona BTT, Jep Corominas. «El circuit BTT de competició permanent que presentem és una proposta atractiva, dinàmica i engrescadora per a corredors de totes les edats i nivells. Des de l’equip de govern jonquerenc, tenim molt clar que volem promoure les activitats esportives al municipi i alhora donar a conèixer entre les persones visitants el ric patrimoni natural, històric i cultural de la nostra vila», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

En aquest sentit, el circuit BTT de competició permanent de La Jonquera destaca per la qualitat tècnica i per la riquesa paisatgística de l’entorn per on transcorre, des del peu de l’Albera al seu vessant occidental, passant pel Dolmen del Canadal i un tram del GR11, i tornant al punt d’inici, a l’aparcament de l’entrada del municipi, venint des de la ciutat de Figueres. D’aquesta forma, s’habiliten set quilòmetres de recorregut amb un desnivell positiu de 289 metres. La ruta està senyalitzada de manera permanent amb indicacions verticals de color groc i negre perquè corredors professionals i aficionats de les disciplines XC i eBikes puguin accedir i transitar amb comoditat i seguretat.

Durant la presentació, també s’ha fet una valoració de la tercera edició de l’Open Girona BTT, que La Jonquera va acollir el passat diumenge 13 de març i que va comptar amb més de 300 persones participants. «Vull aprofitar per agrair la dedicació de les regidories de Turisme i d’Esports de l’Ajuntament de La Jonquera, així com la implicació i la col·laboració de la Policia Local de La Jonquera en el bon desenvolupament de l’Open Girona BTT. Les tres edicions han estat un èxit i amb aquesta empenta, continuarem treballant per organitzar-ne noves convocatòries i situar La Jonquera com un punt d’atracció esportiva i turística», explica Martínez.

Abans de finalitzar l’acte, s’ha anunciat que la propera i quarta edició de l’Open Girona BTT serà el pròxim diumenge 12 de març de 2023 i s’ha projectat un vídeo-resum de vuit minuts de durada amb imatges i moments destacats de la darrera i tercera edició de la cursa.

  • Díptic Ruta Open BTT La Jonquera 01: aquí.
  • Díptic Ruta Open BTT La Jonquera 02: aquí.
  • Vídeo-Resum de la tercera edició de l’Open Girona BTT: aquí.