I alegria, que és Festa Major a La Jonquera!

Del 8 a l’11 de setembre, concerts, sopar popular, balls, sardanes, activitats infantils, propostes refrescants i cercaviles es donaran la mà per a celebrar la Festa Major

Un any més, La Jonquera es vesteix de Festa Major. Del 8 a l’11 de setembre, el municipi viurà un dels esdeveniments més esperats de l’any, gràcies, en part, al seu ampli ventall de propostes lúdiques, culturals i musicals pensades per a tota la ciutadania. Enguany, a més, serà la primera celebració popular sense restriccions i amb completa normalitat després de l’emergència sanitària, una oportunitat d’or per a celebrar la vida i tornar a entomar el camí amb ganes i il·lusions renovades.

«La Festa Major de La Jonquera és un moment de companyonia i de comunitat, un espai perfecte on la vida local flueix alegre i esperançada pel futur que vindrà. També, és un moment ideal per a acomiadar els mesos d’estiu i donar la benvinguda a la tardor, al nou curs escolar, als nous projectes i als nous reptes. Fer-ho de la mà de les veïnes i dels veïns, de la família i de les amistats, amb una vila cohesionada, activa i plena d’actes culturals, penso que és una manera immillorable», afirma l’alcaldessa de La Jonquera, Sònia Martínez.

Prop d’una trentena d’activitats per a tots els públics

La Festa Major d’aquest 2022 començarà el 4 de setembre amb un acte previ: la 18a Trobada de Puntaires. El gruix de l’activitat, però, no arrencarà fins al 8 de setembre. Aquell dia hi haurà jocs de carrer, tombs creatius, missa solemne, sardanes, cercavila, concerts, sopar popular i ball. L’endemà, 9 de setembre, serà el torn de l’Hora del Conte, la presentació del documental “L’escamot pirinenc”, ball amb la jonquerenca Laura Girón del grup de versions Stop 80 i l’actuació de Martí Insausti DJ.

El cap de setmana, el 10 de setembre, es gaudirà d’una Holly Party i una Festa de l’Escuma, la inauguració de l’exposició “Robert Capa: 18 de març de 1939, l’exèrcit oblidat del camp d’Argelers”, concerts, espectacles infantils, la presentació del llibre “Bocins de pell” de l’empordanesa Isabel Guzmán, correfoc i correjonks i la Nit Jove. La Festa Major clourà l’11 de setembre amb l’acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, sardanes, un tobogan aquàtic i havaneres. Finalment, cal destacar que un any més la Festa Major comptarà amb un Punt Lila, un espai per a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i els comportaments sexistes als espais públics.

Per a més informació, es pot consultar el programa d’actes aquí.