La Jonquera acull una nova jornada de donació de sang

El pròxim dimecres 28 de setembre, de 17 a 21 hores, a La Societat, els jonquerencs i les jonquerenques podran participar en la nova campanya solidària

El Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de La Jonquera i l’Associació de Donants de Sang de Girona, ultimen els detalls de la nova jornada de donació de sang. La campanya es farà el pròxim dimecres 28 de setembre, de 17 a 21 hores, a La Societat. Per a participar-hi, cal portar un document identificatiu oficial i no venir en dejú.

Les persones interessades poden reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat. Tot i que actualment la reserva d’hora no és obligatòria, es demana fer-la en la mesura del possible per a poder controlar en tot moment l’aforament de l’espai. L’hora reservada és orientativa i s’acceptaran persones donants sense reserva prèvia sempre que l’aforament de l’espai ho permeti d’acord amb els protocols del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Els requisits per a donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre. És important que entre donació i donació hagin passat un mínim de dos mesos. Per últim, si s’ha patit la Covid-19 o s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un mes.

Per a més informació, es poden consultar els perfils de Twitter, Facebook i Instagram del Banc de Sang i Teixits o escriure un missatge de Whatsapp al telèfon 677 07 17 56.