Ja són aquí les Festes de Pentecosta!

Del 4 al 6 de juny, La Jonquera viurà tres dies plens d’engrescadores propostes: la 72a Festa de la Gent Gran, la Nit Jove, la 40a Trobada Nacional de Trabucaires i l’Aplec de Santa Llúcia

Aquestes setmanes, la vila es prepara per a viure una nova edició de les Festes de Pentecosta. L’Ajuntament de La Jonquera ha presentat el programa oficial d’actes, que començarà el dissabte 4 de juny amb la 72a Festa de la Gent Gran i finalitzarà el dilluns 6 de juny amb l’Aplec de Santa Llúcia. Prèviament i per a anar escalfant motors, el dissabte 28 de maig, a les 18 hores, l’Orfeó Jonquerenc i l’Orfeó de l’Empordà oferiran un concert de primavera a la sala de la Societat Unió Jonquerenca i el divendres 3 de juny, a les 13 hores, la plaça davant del CAP Doctor Subirós acollirà un concert del projecte ‘I-Música’ amb l’alumnat de l’Institut de La Jonquera i a les 18 hores, la sala de la Societat Unió Jonquerenca, l’obra de teatre familiar ‘Polzet’ a càrrec de la Cia. Zum Zum Teatre. «Ja és aquí la nostra estimada festa major petita, la nostra benvinguda a l’estiu i al bon temps. Enguany, a més, serà una celebració de la vida, del retorn als carrers i a les places, de la tornada de les celebracions populars, de les tradicions i de la companyonia, després de deixar enrere els mesos foscos viscuts per la pandèmia», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.

El dissabte 4 de juny, les Festes de Pentecosta començaran oficialment amb la 72a Festa de la Gent Gran, que comptarà amb una ballada de sardanes, un dinar de germanor i un concert de tarda amb l’Orquestra Welcome a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Paral·lelament, a les 11 hores, l’Associació d’Amics del MUME organitzarà una taula rodona sobre guerra, exili i el cas d’Ucraïna als Porxos de Can Laporta. Al vespre, serà el torn del jovent amb la Nit Jove a la Plaça Nova. A les 23 hores, començarà el grup musical Clima. Tot seguit, a les 1 hores, arribarà l’Orquestra Mitjanit. Finalment, a les 3 hores, el DJ Maken serà l’encarregat d’acomiadar la celebració.

El diumenge 5 de juny, el municipi s’engalanarà per a celebrar la 40a Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya. A les 11 hores, l’alcaldessa Sònia Martínez rebrà oficialment les colles a l’Ajuntament, a les 11.30 hores, s’iniciarà una cercavila amb GRAFIC i les colles de trabucaires (el recorregut començarà a la Plaça de l’Ajuntament i continuarà pel Carrer Major, Carrer Alzines, Carrer Rocaberti, Aparcament Carmanxel, Carrer Vidre, Carrer Cantallops, Carrer Migdia, Carrer vell i Passeig del Riu) i a les 13 hores, hi haurà la tradicional galejada al Passeig del Riu. Paral·lelament, a les 11 hores, s’oficiarà l’ofici solemne a l’església, que comptarà amb la participació de l’Orfeó Jonquerenc. A la tarda, a les 18 hores, hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Vila de La Jonquera i una xocolatada popular al Carrer Major, davant la Societat Unió Jonquerenca. Per últim, al vespre, a les 21.30 hores, les havaneres d’Els Pescadors de l’Escala i el rom cremat ompliran de sensacions la Plaça Nova.

El dilluns 6 de juny, l’Aplec de Santa Llúcia començarà a les 9.30 hores amb la pujada a peu a l’Ermita de Santa Llúcia. La sortida es farà davant de la Societat Unió Jonquerenca. A les 11 hores, s’oficiarà una missa a l’ermita i tot seguit, hi haurà un concert de l’Orfeó Jonquerenc. A continuació, a les 12.30 hores, en Jordi Tonietti oferirà un espectacle d’animació infantil i a les 16 hores, hi haurà sardanes i balls populars amb la Cobla Vila de La Jonquera. En aquest sentit, un grup de dones del municipi de diferents edats engalanarà la paret de la barana de Santa Llúcia amb peces de colors fetes a mà.

Consulta el programa oficial de les Festes de Pentecosta aquí.