Junts s’alça com la força més votada a les eleccions municipals a la Jonquera

Junts guanya les eleccions amb el 40,30% dels vots. ERC queda en segona posició, amb el 37,68% dels vots. Ambdues formacions obtenen el mateix nombre de regidors (5).

Aquest diumenge 28 de maig 1.200 veïns i veïnes de La Jonquera van exercir el seu dret a vot en el marc de la jornada electoral municipal d’aquest 2023. La participació va ser del 67,56%, xifra 1,21 punts per sota de l’obtinguda als comicis municipals celebrats al 2019 (68,77%), tot i que continua sent més alta que la mitjana de Catalunya.

Segons els resultats publicats pel Ministeri de l’Interior, ja amb el 100% escrutat, en aquest proper mandat el consistori municipal estarà format per representants de tres formacions polítiques, una menys que al mandat anterior.

Amb 5 regidors, Junts ha estat la força més votada. La formació encapçalada per Míriam Lanero va aconseguir 478 vots i conservarà els 5 regidors que ja va obtenir en l’anterior mandat.

El grup d’ERC, liderat per Anna Pérez, es manté com la segona força més votada, amb un total de 447 vots assolits, que es traduiran en 5 regidors al consistori, un més dels que tenia la formació en l’anterior mandat.

Tanca la llista de partits que tindran representació al consistori la formació Tots per La Jonquera, un partit de coalició del PSC, encapçalat per Daniel Cardona, que es presentava a les eleccions per primera vegada. Amb un 14,7% dels vots, Tots comptarà amb 1 regidor al consistori.

De la seva banda, les formacions VOX, Ciutadans i PP, amb 39, 19 i 17 vots respectivament, quedaran fora del consistori municipal.