La Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria reobre garantint les mesures de seguretat

L’equipament oferirà els serveis habituals amb limitació d’aforament i cita prèvia a causa de l’excepcionalitat de la situació provocada per la Covid-19.

La Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria de La Jonquera torna a reobrir aquest dimarts, 1 de setembre, després de restar tancada al públic durant els mesos de juliol i agost. L’equipament estrenarà nou horari (de dilluns a divendres de 12 a 14h i de 16 a 19h) i mantindrà els serveis habituals. A més, davant la situació d’excepcionalitat provocada per la Covid-19, caldrà que tots els usuaris i usuàries demanin cita prèvia per accedir als serveis de préstec i retorn de llibres, estudi i lectura i ús dels ordinadors i internet. El telèfon de contacte és el 972 55 43 38 i el correu electrònic biblioteca@lajonquera.cat.

Pel que fa al servei de préstec, es farà in situ o sota comanda amb el carnet de biblioteca o un document identificatiu; per al retorn de llibres es podrà utilitzar la bústia de retorn, accessible de 9 a 19h (tot aquest material estarà en quarantena durant 48 hores); en relació al servei d’estudi, pel qual caldrà demanar cita prèvia, les sales tindran un aforament limitat a 4 persones i durant un màxim de 2 hores al dia; de la seva banda, el servei de lectura de la premsa diària estarà temporalment fora de servei; finalment, per a l’ús d’ordinadors i internet es posaran a disposició dels usuaris i usuàries 2 ordinadors durant un màxim d’una hora al dia.

La biblioteca també comptarà amb diverses mesures higièniques i de seguretat per tal de protegir els treballadors i usuaris de la propagació del virus. És per això que serà obligatori l’ús de la mascareta per part dels usuaris majors de 6 anys, rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar a l’equipament i posar-se guants (que facilitarà el personal de la biblioteca). Alhora, es demana a tothom que respecti en tot moment la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres.