La Jonquera reinventa la seva Festa Major amb un programa d’activitats per seguir des de les cases

La situació sanitària no permet celebrar una Festa Major a l’ús, però l’Ajuntament ha dissenyat un programa d’activitats per al dia 8 de setembre que es podrà seguir des de finestres i balcons.

Després de moltes setmanes de deliberació i treball, valorant totes les circumstàncies i opcions, l’Ajuntament de la Jonquera va decidir el passat mes de juliol suspendre els actes de la Festa Major d’aquest any. La situació d’incertesa provocada per la pandèmia i les mesures de prevenció i de seguretat dictades pel Departament de Salut van obligar el consistori a prendre aquesta decisió tan excepcional.

Malgrat tot, i atesa la importància de la Festa Major per a la vida social i lúdica dels jonquerencs i jonquerenques, l’Ajuntament ha optat per dissenyar un programa alternatiu, adaptat a les circumstàncies actuals, que es podrà gaudir des de les finestres i balcons, tal com es va fer per festejar la revetlla de Sant Joan.

En aquest sentit, el proper 8 de setembre, coincidint amb la festa local, els carrers de la Jonquera acolliran a les 6 de la tarda una cercavila amb els Xanquers, els Tambors i els Grallers de l’Albera, així com els Gegants de la Jonquera. L’activitat està pensada per ser seguida des de les cases i, per tal de donar-li el ressò que es mereix, des de l’Ajuntament es convida a tots els veïns i veïnes que tinguin una bona vista de la cercavila a immortalitzar el moment amb una fotografia i penjar-la a les xarxes socials amb les etiquetes #GRÀFIC i #FESTALAJONQUERA2020.

A partir de les 21h hi haurà un espectacle itinerant del Trio Calavera, que recorrerà diferents carrers i places del municipi i es podrà gaudir des de terrasses i balcons. I tancarà la jornada el piromusical a càrrec dels Diables de l’Albera i de Ràdio Cabanes. La música d’aquest espectacle es podrà escoltar a través del web www.radiocabanes.cat i al dial 101.10 FM.

L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, fa una crida a la participació dels jonquerencs i jonquerenques en les activitats: “sabem que no és la Festa Major que tots i totes voldríem, però estem convençuts que si cadascú hi posa el seu granet de sorra podrem fer d’aquesta celebració quelcom igualment màgic i especial”. En aquest sentit, l’alcaldessa convida tothom a engalanar finestres i balcons amb motiu d’aquesta jornada festiva.

red_CARTELL FM2020