La disbauxa omplirà La Jonquera

Una rua escolar, una cercavila, un espectacle d’animació infantil, un dinar popular i un ball seran les activitats programades al municipi amb motiu del Carnaval

A mitjans del mes de febrer, el poble s’engalanarà per a celebrar el Carnaval. La disbauxa, la festa i la rauxa seran les protagonistes de la programació especial d’activitats de la vila. En primer lloc, el dijous 16 de febrer, l’Escola Josep Peñuelas del Rio organitzarà una rua de Carnaval per alguns dels principals carrers del municipi. Així doncs, la cercavila de l’Escola Josep Peñuelas del Rio començarà a les 15.30 hores al centre educatiu jonquerenc, passarà per Pont Arias Comellas, Plaça Arias Comellas, Carrer Major, Carrer Miquel Martí i Pol i Passeig del Riu i finalitzarà novament al centre educatiu jonquerenc.

A continuació, el diumenge 19 de febrer, arribaran els plats forts de la programació especial d’activitats de la vila. Les propostes començaran a les 11.45 hores amb una concentració de comparses a la plaça 1 d’octubre. Tot seguit, a les 12 hores, s’iniciarà la cercavila de Carnaval amb la col·laboració de GRAFIC. La rua sortirà des de la plaça 1 d’octubre, continuarà pel Carrer Vell, Carrer GRAFIC, Plaça de l’Ajuntament, Carrer Major i Plaça Arias Comellas i acabarà al Carrer Major, davant de la Societat Unió Jonquerenca. A continuació, a les 12.30 hores, al Carrer Major, davant de la Societat Unió Jonquerenca, s’oferirà l’espectacle d’animació infantil ‘Danses esbojarrades’ a càrrec de la Cia La Sal dels Mars.

Seguidament, a les 14 hores, els jonquerencs i les jonquerenques podran gaudir d’un dinar popular a la Sala de la Societat Unió Jonquerenca. La comissió de Carnaval serà l’encarregada de coordinar l’àpat, que estarà obert a tothom i serà gratuït per a les persones disfressades. Les persones que no vagin disfressades hauran de comprar un tiquet de tres euros. El menú consistirà en amanida, arròs a la cassola, pa, galetes, fruita, aigua, garnatxa i vi. Des de l’organització, s’informa que caldrà portar els gots, els plats i els coberts de casa. Així mateix, s’alerta que no es podrà treure el menjar fora del recinte de la Sala de la Societat Unió Jonquerenca, ni recollir-lo amb olles o carmanyoles, així com que s’oferirà l’àpat fins que s’acabin les quantitats previstes. Finalment, a les 17 hores, a la Sala de la Societat Unió Jonquerenca, arrencarà el ball de Carnaval amb el grup Tutú – Keké. A la mitja part, es farà el lliurament de premis del concurs de disfresses amb els següents guardons: millor disfressa individual infantil, millor disfressa individual adult i sis premis als millors grups. En aquest sentit, els grups hauran d’estar formats per dues o més persones. També, des de l’organització, s’avisa que només podran optar als premis del concurs de disfresses aquelles persones que vagin disfressades i que es trobin dins de la sala de la Societat Unió Jonquerenca durant la primera part del ball de Carnaval.