El proper 24 d’abril, vine a donar sang a la Jonquera!

El dilluns 24 d’abril la Sala La Societat acollirà, de 17 a 21 h, una jornada de recollida de sang organitzada pel Banc de Sang. Per participar-hi només cal reservar hora a través del web donarsang.gencat.cat

La Jonquera acollirà, el proper 24 d’abril, una jornada de donació de sang per ampliar les reserves del Banc de Sang, que durant les vacances acostumen a baixar un 20% degut al canvi d’hàbits de la gent. La jornada tindrà lloc de 17 a 21 h a la Sala La Societat. Si vols participar-hi, només cal que reservis hora prèviament a través del web donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang calcula que calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients dels hospitals catalans. Les festes i el fred són dos motius que provoquen que menys persones s’adrecin a donar sang. És per això que des de l’entitat es fa una crida a participar en les campanyes de donació organitzades arreu de Catalunya.

La donació és sempre imprescindible

Actualment són necessàries donacions de tots els grups sanguinis, però des del Banc de Sang es demana de forma específica donants dels grups A negatiu i 0 negatiu (l’universal), les reserves dels quals es troben en una situació més crítica. Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys

  • Pesi 50 quilos o més

  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.