La Jonquera acull el segon open anual de defensa personal per a dones

L’Ajuntament ha organitzat la segona edició de la reeixida iniciativa, que ha comptat amb activitats, dinàmiques i tallers per a aprendre mesures de seguretat i tècniques d’autodefensa

En el marc del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el passat dissabte 26 de novembre, l’Ajuntament de La Jonquera, amb la col·laboració de la Policia Local de La Jonquera i el gimnàs figuerenc Tadaima Dojo, va organitzar el segon open anual de defensa personal per a dones. L’activitat va començar a les 10 hores i es va allargar fins a les 14 hores. En total, una trentena de dones, d’edats i generacions molt diverses, van participar en la reeixida iniciativa. En aquest sentit, el pavelló poliesportiu municipal va acollir la jornada, que va comptar amb activitats, dinàmiques i tallers per a aprendre mesures de seguretat i tècniques d’autodefensa. Prèviament, es va projectar una presentació audiovisual amb informació de context, consells i recomanacions de seguretat.

«A La Jonquera, volem viure sense por i per aquest motiu, actuem. Després de la gran acollida de la primera edició de l’open, vam decidir que es convertiria en un esdeveniment anual. Tant de bo no haguéssim de programar sessions com aquestes, però fins que no s’erradiquin les violències cap a les dones, posarem a l’abast de les nostres noies i dones totes les eines possibles perquè visquin sense por», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.