La Jonquera es prepara per a celebrar Carnaval

La Cercavila del diumenge 11 de febrer serà l’acte central. Anirà acompanyada pel Grup d’Animació de Festes i Correfocs de La Jonquera.

La Jonquera està acabant els preparatius per a celebrar el Carnaval amb els veïns i veïnes del poble. Comptaran amb un programa d’activitats tots els gustos i edats, on destaca la participació activa de les entitats locals. La festivitat començarà el dijous 8 de febrer amb la Rua del CEIP J. Peñuelas del Río, que marcarà l’inici oficial de les celebracions. 

La diada central del Carnaval serà el diumenge 11 de febrer, amb la Cercavila com a acte central. A les 11:45h, les comparses es concentraran a la plaça situada darrere de l’església, i a les 12h, s’iniciarà la tradicional rua que recorrerà els carrers del poble. El Grup d’Animació de Festes i Correfocs de La Jonquera (Gràfic) liderarà la cercavila.

A les 12:30 h, els més petits podran gaudir de l’espectacle d’animació infantil Jordi Patxecu i, seguidament, a les 14 h, tindrà lloc el tradicional dinar popular a la Sala de la Societat, organitzat per la Comissió de Carnaval i amb un espai engalanat pels integrants del Grup de +60 del Casal de l’Avi de La Jonquera.  La celebració del Carnaval es clourà amb el Ball, a les 17 h, amb música a càrrec de l’Orquestra de Mitjanit, on també es revelaran els guanyadors del concurs de disfresses.

Preparació de disfresses

Per escalfar l’ambient festiu, Can Laporta ha preparat dos tallers de personalització de disfresses els dies 2 i 9 de febrer, amb la participació de l’AFA de l’Escola J. Peñuelas del Río.