La Jonquera participa en una jornada sobre cerca i detecció amb unitats canines

En Mitu, que és el primer membre de la unitat canina de la Policia Local de La Jonquera, ha format part de la sessió formativa que s’ha impartit al municipi de Lloret de Mar

La setmana passada, vint-i-cinc gossos d’unitats canines de policies locals catalanes van participar en una jornada sobre cerca i detecció al municipi de Lloret de Mar. En representació de La Jonquera, hi va assistir en Mitu, que és el primer membre de la unitat canina de la Policia Local de La Jonquera, qui va ampliar la seva formació sobre el marcatge de substàncies estupefaents. La sessió formativa va anar a càrrec d’un formador instructor expert provinent d’Alcobendas, Madrid, i va ser dirigida per diversos instructors de policies locals catalanes. En concret, la jornada va comptar amb la participació de diferents municipis com La Jonquera, Vilassar de Mar, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Gramenet, Platja d’Aro, Granollers, Caldes de Malavella, Girona, Olot, Palafrugell, Esplugues de Llobregat, Sabadell, Polinyà, Martorell, Amposta, Tossa de Mar, Salt i Lloret de Mar.

«En Mitu és un gos expert en detectar substàncies estupefaents que ha rebut molts mesos d’ensinistrament. El passat mes d’agost, es va incorporar a la Policia Local de La Jonquera i des de llavors, acompanya els agents locals en els controls, els dispositius i els patrullatges. Durant aquests mesos, en Mitu ha ajudat a continuar reforçant la seguretat i el benestar a la vila i, en especial, ha contribuït a augmentar la detecció d’infraccions relacionades amb les substàncies estupefaents», afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla.