La Jonquera posa en marxa una campanya de sensibilització per fomentar la separació dels residus de forma correcta

Aquesta iniciativa s’emmarca en la implantació del nou model de recollida de residus i neteja viària del municipi, que va entrar en funcionament el passat mes d’abril.

La Jonquera ha presentat avui la campanya ‘Ben separat, orgull de veïnat’, una iniciativa que té per objectiu contribuir a fomentar una separació correcta dels residus. Amb aquest eslògan, el govern municipal interpel·la el conjunt de jonquerencs i jonquerenques a implicar-se activament en el nou model de recollida de residus i a sentir-se’n orgullós. A banda de l’eslògan principal, la campanya també compta amb una sèrie de ‘rodolins’ per explicar de forma amena i divertida a quin contenidor es diposita cadascuna de les fraccions dels residus domèstics.

En el marc de la nova campanya, un equip d’educadors ambientals visitaran els domicilis i els comerços del municipi entre els dies 18 d’octubre i 7 de novembre per informar dels nous serveis i atendre les preguntes que tinguin els jonquerencs i jonquerenques. En les visites, els educadors lliuraran un cubell de 10 litres amb bosses compostables per a separar la fracció orgànica, així com material informatiu i didàctic.  

A més, l’Ajuntament ha organitzat una xerrada informativa sobre el nou model de recollida de residus, prevista per al dilluns 30 d’octubre a les 19 h als porxos de Can Laporta. “Amb les eines del nou model de recollida i amb la implicació de tots podem aconseguir un municipi més net, sostenible i endreçat i sentir-nos orgullosos del nostre poble”, afirma lalcaldessa Míriam Lanero.

Un nou model amb moltes novetats

El passat 3 d’abril l’Ajuntament de La Jonquera va posar en marxa un nou servei de recollida de residus i neteja viària que, com a grans novetats, unifica els punts de recollida en illetes amb totes les fraccions reciclables i augmenta la freqüència de recollida de la fracció orgànica. A més, també s’han creat àrees tancades per als residus, s’han adquirit nous contenidors, s’ha augmentat la freqüència de recollida de la resta de fraccions i s’ha posat en marxa la recollida d’oli vegetal, de restes vegetals i residus voluminosos. Així mateix, aquesta setmana s’ha posat en marxa la recollida Porta a Porta del cartró comercial.

Pel que fa a la neteja viària, han augmentat les hores de servei per a la neteja manual dels carrers fins a les 7.152 hores anuals, 1.902 de neteja amb maquinària i 472 de neteja especial. 

El nou contracte també inclou la renovació total dels vehicles i de la maquinària per millorar-ne l’eficiència i la sostenibilitat. Actualment, tres dels sis vehicles que integren la nova flota són elèctrics, així com la maquinària de neteja amb hidropressió. A més, es disposarà d’un vehicle nou per a la recollida dels contenidors que és especialment eficient, ja que es tracta d’un dels primers camions de l’Estat que té tres compartiments per a poder recollir tres fraccions de residus en una sola ruta. Per assegurar el correcte funcionament de tots aquests serveis, l’Ajuntament disposarà d’un sistema de seguiment dels vehicles a temps real.