Comença la recollida Porta a Porta comercial de cartró al nucli de La Jonquera


Aquesta acció forma part del nou model de recollida d’escombraries del municipi

El dimarts, 17 d’octubre, a les 10 h, comença la recollida de residus Porta a Porta comercial de paper i cartró als comerços ubicats al nucli de La Jonquera, en el marc de la implantació del nou model de recollida d’escombraries del municipi.

L’objectiu d’aquest servei és facilitar als comerços, petites empreses i restauradors la correcta gestió dels cartrons, evitar els desbordaments dels contenidors i millorar l’índex de reciclatge al municipi. Així, l’Ajuntament de La Jonquera, conscient que el cartró és un dels principals residus generats pels negocis del municipi, aposta de forma clara per la millora dels serveis prestats al teixit comercial de proximitat. La finalitat és arribar als barems marcats per la Unió Europea, que estableixen l’obligatorietat de reciclar el 55% de tots els residus generats a partir de l’any 2025.

Sobre aquesta nova acció, Jordi Picornell, regidor de Medi Ambient de La Jonquera, destaca: “És una de les principals novetats del nou contracte de recollida de residus, que també inclourà la implantació de la recollida segregada de residus orgànics i l’adquisició de nous contenidors, entre altres mesures. A més, allarguem la mà al comerç de proximitat, al qual facilitem la gestió dels residus”.

Els dies de recollida seran els dimarts, els dijous i els dissabtes. Els comerciants hauran de deixar el cartró plegat i lligat (o dipositat dins d’una caixa) davant dels seus establiments perquè siguin recollits posteriorment.

 

Recollida cartó PAP comercial