La Jonquera viu el Nadal

L’Ajuntament de La Jonquera i les entitats jonquerenques dinamitzaran diverses propostes per a gaudir de la màgia i de la il·lusió de les festes nadalenques a la vila

Durant les properes setmanes, el municipi s’omplirà de llums, de colors, de màgia i d’il·lusió. Enguany, les festes nadalenques han portat una programació especial d’activitats a La Jonquera. En primer lloc, l’alumnat de 6è de Primària de l’Escola Josep Peñuelas del Rio va oferir una representació teatral a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Tot seguit, l’encesa de llums de Nadal, una xocolatada popular, el concert de l’Escola Municipal de Música de La Jonquera, l’Orfeó Jonquerenc i el grup de percussió corporal i la representació teatral ‘Els Pastorets del Monturiol’ van donar oficialment el tret de sortida a les celebracions populars al poble. A continuació, el grup +60 va vendre treballs manuals en benefici de la Fundació Oncolliga i de La Marató de TV3, que aquest cop posa el focus en la salut cardiovascular.

Avui, dimarts 13 de desembre, a les 11 hores, l’Ermita de Santa Llúcia ha acollit la missa, el concert de piano de Jordi Rubau i un aperitiu popular. Així mateix, el dilluns 12 de desembre, el dimarts 13 de desembre i el dimecres 14 de desembre, a les 19 hores, l’Escola Municipal de Música de La Jonquera interpretarà els tradicionals concerts de Nadal als Porxos de Can Laporta i el dijous 15 de desembre, a les 18 hores, l’alumnat de 5è de Primària de l’Escola Josep Peñuelas del Rio oferirà una representació teatral a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Seguidament, el divendres 16 de desembre, a les 17 hores, hi haurà una sessió especial de L’Hora del Conte a la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria. Sota el títol ‘És Nadal! Fum, fum, fum… Fumera!’, la Bel Contes explicarà la història del Patge Reial, en Fumera, que arriba molt abans que Ses Majestats d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, per a visitar els infants. També, el divendres 16 de desembre, a les 19 hores, es presentarà el llibre ‘Llaços de Poder’ de David Frigola Fontacaba als Porxos de Can Laporta i a les 20 hores, es detallarà la Cursa de la Dona del Centre Excursionista Jonquerenc al local del Casal de l’Avi. A continuació, el dissabte 17 de desembre, a les 15 hores, des dels Porxos de Can Laporta, es portarà el pessebre a Sant Jaume de Canadal i en tornar, es gaudirà d’una xocolatada popular i a les 18 hores, hi haurà el concert de Nadal de l’Orfeó Jonquerenc a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Tot seguit, el diumenge 18 de desembre, a les 17 hores, el pavelló poliesportiu municipal acollirà el festival de Nadal de patinatge artístic.

El dilluns 19 de desembre, a les 15 hores, l’alumnat de P3, P4, P5 i 1r de Primària de l’Escola Josep Peñuelas del Rio oferirà l’espectacle de Nadal a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Així mateix, el dimarts 20 de desembre, a les 15 hores, serà el torn de l’espectacle de Nadal de l’alumnat de 2n, 3r, 4t, 5è i 6è de Primària de l’Escola Josep Peñuelas del Rio. També, el dimarts 20 de desembre, a les 9 hores i a les 10 hores respectivament, el Patge Reial visitarà l’Escola Josep Peñuelas del Rio i la llar d’infants municipal Terra de Vents. El divendres 23 de desembre, de 17 a 18 hores, s’organitzarà un taller de corones de Nadal i, de 18.15 a 20.15 hores, es dinamitzarà un taller de decoració del centre de Nadal. Ambdues propostes seran conduïdes per la Sònia Pous de Mosaic Floral als Porxos de Can Laporta. En aquest sentit, els tallers tindran un preu de cinc euros per persona amb els materials inclosos. Les persones interessades a participar-hi poden apuntar-se al Centre Cultural L’Albera Can Laporta.

El dissabte 24 de desembre, a les 16.30 hores, es gaudirà del Tió Popular a la sala de la Societat Unió Jonquerenca i a les 24 hores, de la missa del Gall, amb la participació de l’Orfeó Jonquerenc, a l’Església de Santa Maria. El diumenge 25 de desembre, a les 19 hores, hi haurà quina a la sala de la Societat Unió Jonquerenca i el dilluns 26 de desembre, a les 10 hores, es celebrarà la Cursa de la Dona del Centre Excursionista Jonquerenc. La inscripció anticipada costarà deu euros i la inscripció el mateix dia de la cursa costarà dotze euros. En aquest sentit, els diners recollits es destinaran a la lluita contra el càncer. Tot seguit, el dissabte 31 de desembre, al matí, l’Home dels Nassos es passejarà per La Jonquera. El punt de trobada serà a les 11 hores a la Plaça davant del CAP Doctor Subirós. El diumenge 1 de gener, a les 19 hores, hi haurà quina a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. A continuació, el dilluns 2 de gener, de 16 a 20 hores, la zona esportiva es transformarà en un parc de Nadal amb la visita del Patge Reial, la recollida de cartes, el concurs de fanalets i una xocolatada popular. Seguidament, el dijous 5 de gener, a les 18 hores, Ses Majestats d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, visitaran La Jonquera. Com sempre, la rebuda reial es farà a la sala de la Societat Unió Jonquerenca. Prèviament, Melcior, Gaspar i Baltasar i el seguici reial recorreran el carrer Carles Bosch de la Trinxeria del municipi. Finalment, el divendres 6 de gener, a les 19 hores, hi haurà quina a la sala de la Societat Unió Jonquerenca.

«Les festes nadalenques són un moment màgic, ple de llum, de bons desitjos i de germanor. Veïns i veïnes, baixeu al carrer i sumeu-vos a les diferents activitats programades. Hi ha per a totes les edats i per a tots els gustos, però, com no podia ser d’una altra manera, els nostres estimats infants seran els grans protagonistes», afirma l’alcaldessa Sònia Martínez.