La legislació estatal prohibeix la crema de restes vegetals

L’Ajuntament de La Jonquera disposarà d’un servei excepcional de recepció de restes vegetals a la Deixalleria Municipal els dilluns i els dijous de 8 a 13 hores i de 16 a 18 hores i els dissabtes de 9 a 12 hores

L’Ajuntament de La Jonquera informa que la nova llei estatal 7/2022, sobre residus i sòls contaminats per a una economia circular, prohibeix de manera general la crema de restes vegetals. Malgrat que, a principis del mes d’octubre, el Congrés dels Diputats va aprovar la modificació de l’article d’aquesta llei que prohibia les cremes, actualment, aquesta modificació està en tràmit i, per tant, continua vigent.

Per aquest motiu i fins a nou avís, no es podran autoritzar les cremes tradicionals de restes vegetals en horts i camps com abans era habitual a partir del pròxim dissabte 15 d’octubre. Conscients de la problemàtica que aquest fet comporta, l’Ajuntament de La Jonquera disposarà d’un servei excepcional de recepció de restes vegetals a la Deixalleria Municipal els dilluns i els dijous de 8 a 13 hores i de 16 a 18 hores i els dissabtes de 9 a 12 hores. L’aportació màxima per persona usuària serà de 10 metres cúbics.