La Policia Local de la Jonquera forma alumnes de segon de batxillerat sobre els riscos de les drogues en la conducció

L’Ajuntament continua treballant amb l’objectiu de formar els i les joves en seguretat viària i proporcionar-los les eines necessàries per a la reflexió

Avui, agents de la Policia Local de la Jonquera, amb la participació del sotsinspector Alonso Caballero, han format una classe d’alumnes de segon de batxillerat en relació als riscos de conduir sota els efectes de les drogues. Aquesta formació s’emmarca en la voluntat i compromís de l’Ajuntament de formar els joves i proporcionar-los eines per a la reflexió en seguretat viària.

La sessió ha comptat amb la presència de 30 alumnes de primer de batxillerat, que han rebut una formació teòrica i, a més, han presenciat una exhibició pràctica d’un gos entrenat per a la detecció de drogues. Els agents han amagat una substància estupefaent i el gos ha estat capaç de trobar-la en pocs minuts.

L’objectiu de la formació impartida per la Policia Local és prevenir accidents de trànsit i conscienciar els joves sobre els efectes negatius que les drogues poden tenir en la conducció. Durant la sessió, els agents han exposat els riscos, destacant-ne que els efectes d’aquestes substàncies poden ser devastadors i posar en perill no només el conductor, sinó també els altres usuaris de la via.

La finalitat d’aquest tipus de sessions és conscienciar els i les joves sobre la importància de la seguretat viària, complementant així la formació acadèmica que reben als centres educatius amb altres matèries i àmbits igualment necessaris en el creixement i socialització dels i les joves adolescents”, explica el regidor de Seguretat ciutadana, Rafael Medinilla.