Protecció Civil posarà a prova el seu Sistema d’Alertes el proper dia 27 d’abril

Durant el test, els telèfons mòbils sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge de text indicant que es tracta d’una prova.

El proper dijous, dia 27 d’abril, a les 11 hores del matí, Protecció Civil durà a terme una prova del seu Sistema d’Alertes a totes les poblacions de les comarques de Girona i la Catalunya Central per tal de verificar el correcte funcionament d’aquest mecanisme d’informació ciutadana.

Durant la prova, tots els telèfons mòbils que estiguin amb cobertura rebran una alerta en forma de missatge de text. Els dispositius sonaran de forma estrident i es visualitzarà un breu avís que portarà per títol “Alerta de Protecció Civil” o “Alerta presidencial”. L’objectiu del test és la verificació del funcionament del sistema de tramesa d’instruccions a la ciutadania en cas d’emergència imminent.

El mateix dia 27 també es publicarà una enquesta, que romandrà oberta durant tot el dia, per tal que la ciutadania avaluï el funcionament de la prova. L’enquesta es podrà contestar des d’aquest enllaç.

Podeu trobar més informació sobre aquesta prova pilot i sobre el Sistema d’Alertes de Protecció Civil a aquest enllaç.