L’Ajuntament de La Jonquera informa els usuaris que sobrepassen els llindars de consum d’aigua

106 persones, entre empreses i domicilis particulars, han rebut avisos per tal de reduir el consum, evitar sancions i el tall final del subministrament.

L’Ajuntament de la Jonquera ha posat en marxa una campanya d’informació dirigida als usuaris i les usuàries de la xarxa de subministrament d’aigua que excedeixen els límits de consum establerts per l’Agència Catalana de l’Aigua en situació d’Emergència per sequera: 200 litres per habitant i per dia. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal fomentar la conscienciació i l’adopció de mesures per reduir el consum d’aigua en situacions de sequera.

La campanya informativa forma part de l’ordenança reguladora de les infraccions per malbaratament d’aigua de xarxa en situacions de sequera a La Jonquera, que va entrar en vigor al febrer. És una ordenança pensada per a regular els usos de l’aigua per garantir el servei públic d’abastament i distribució d’aigua potable durant períodes de sequera, així com fomentar l’estalvi en el consum d’aigua.

En aquest marc, l’Ajuntament ha identificat 106 usuaris, entre empreses i domicilis particulars, amb consums excessius, que representen aproximadament el 6% del total del municipi. Aquests usuaris han rebut avisos per part de l’Ajuntament, instant-los a implementar mesures de reducció de consum per evitar sancions i assegurar el subministrament. L’alcaldessa de La Jonquera, Míriam Lanero, ha destacat l’esforç de la majoria de la ciutadania per reduir el consum d’aigua, i mostra la seva preocupació per la manca de pluja: “Tant de bo no estiguéssim en aquesta tessitura, però la situació és molt preocupant i hem de prendre mesures de forma urgent”.

Durant el mes de febrer, el consistori jonquerenc també va aprovar el nou Pla Director d’Abastament d’Aigua, el qual inclou un pla d’actuacions per a millorar el subministrament hídric i reduir els consums al municipi, i va anunciar una millora en l’eficiència de la xarxa de subministrament, amb un rendiment actual del 82%. El municipi, en situació d’Emergència per Sequera des de l’agost a causa de les baixes provisions hídriques de l’aqüífer Fluvià-Muga, va consumir al gener 290 litres per habitant i per dia, 90 litres més del límit establert per l’Agència Catalana de l’Aigua.