L’Ajuntament de La Jonquera obté el Segell InfoParticipa 2022

El consistori ha obtingut per cinquè any consecutiu la distinció, que premia la transparència de la pàgina web municipal. La població ha aconseguit una puntuació del 90% en l’avaluació d’aquest distintiu, complint 47 dels 52 indicadors que marca la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va atorgar ahir, dilluns 20 de març, la distinció del Segell InfoParticipa 2022 a l’Ajuntament de La Jonquera. L’acte d’entrega del reconeixement es va portar a terme a les instal·lacions de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb la presència les regidores Míriam Lanero i Lluïsa Macias.

Per cinquè any consecutiu, la pàgina web municipal ha estat distingida com una de les més transparents de Catalunya. En concret, el consistori jonquerenc ha assolit un 90,38% de compliment dels 52 indicadors establerts. El reconeixement premia l’empenta i l’esforç dels equips tècnics i polítics de l’Ajuntament de La Jonquera per a mostrar la informació a la ciutadania d’una manera clara i entenedora. «El Segell InfoParticipa reconeix la transparència informativa de les pàgines webs de les institucions. En aquest sentit, és un honor revalidar-lo per cinquè any
consecutiu i més sent un dels 135 ajuntaments catalans que l’han assolit. Des de l’Ajuntament, continuarem treballant amb la mateixa determinació i vocació de servei públic per a incrementar la transparència, el bon govern i la presentació de la informació de forma fàcil i intuïtiva», afirma la regidora de noves tecnologies, Míriam Lanero.


Què és la iniciativa InfoParticipa?

És un projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals catalanes. Anualment, l’equip investigador prepara una anàlisi i valoració de cada ens, que serveix per a elaborar un enriquidor mapa de la situació comunicativa, informativa i participativa de tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals.