L’Ajuntament destinarà durant el 2018 més de mig milió d’euros en reforçar la seguretat al centre urbà, millorar la via pública i adequar els equipaments municipals

El pressupost municipal per a l’any vinent augmenta en més de 500.000€ respecte el de l’actual curs i ascendeix fins als 6.807.692€. Els comptes, a més, reflecteixen una reducció del deute públic del 3,42%.

Ajuntament de La Jonquera

El Ple de l’Ajuntament de La Jonquera va aprovar inicialment dijous 30 de novembre el pressupost municipal per a l’any 2018. Els comptes aprovats recullen un increment global de 509.032,38€ respecte el 2017, un import que serà destinat principalment a la realització d’inversions. Sònia Martínez, alcaldessa de La Jonquera, ha definit els comptes de 2018 com a “raonables i sensats”, tot destacant l’aposta que fa l’Ajuntament “per donar prioritat al reforç de la seguretat ciutadana i a la millora de l’espai públic  i dels equipaments compartits”.

Reducció del deute i increment de les inversions

L’increment del pressupost ha estat possible, en bona part, gràcies a la reducció de l’endeutament públic en un 3,42%, situant-se en el 7,8%; fet que permet destinar recursos addicionals al capítol d’inversions. Així, el consistori disposarà durant el 2018 d’un total de 507.500€ per invertir.

En aquest sentit, Martínez afirma que “aconseguir reduir el deute havent passat el període de crisi i, sobretot, mantenint els serveis i el nivell d’inversions és un repte del qual n’estem molt contents i està basat en el rigor en la gestió dels recursos. Ara toca retornar l’esforç realitzat per part dels ciutadans aquests anys amb bones inversions i mantenint la mateixa eficiència.”

L’execució de l’aparcament del carrer Albera, inversió cabdal per al 2018

En el capítol d’inversions, el consistori destinarà l’any vinent una partida de 350.000€ per a desenvolupar l’aparcament del carrer Albera, que permetrà seguir actuant en la millora del casc antic de la vila. I encara en clau urbanística, també és prevista la redacció dels projectes dels carrers Rocaberti i Santa Llúcia, d’ampliació de la Biblioteca o de millora de la senyalització direccional; així com una partida de 200.000€ destinada íntegrament a la millora de les vies urbanes, i una línia de subvencions per un valor de 50.000€ per a l’arranjament i millora de façanes del carrer Major.

Mentrestant, entre les inversions més destacades per al 2018, també hi ha l’arranjament del Parc d’en Lloveras proposada pel Consell d’Infants (70.000€); la renovació d’ordinadors de l’Ajuntament (9.000€), amb l’objectiu de millorar les condicions de treball dels treballadors municipals, seguir oferint un servei òptim i adequat a la ciutadania i adaptar-se a l’administració electrònica; l’adquisició de nova maquinària (10.000€); o el programa de gestió del temps (8.500€).

La seguretat ciutadana, una prioritat de govern

L’Ajuntament de La Jonquera té entre els seus eixos de treball prioritaris la posada en marxa de polítiques i accions que ajudin a millorar la seguretat ciutadana en el municipi. Aquesta preocupació, compartida per tota la població, ha estat per al govern municipal un dels principals reptes a encarar des del primer dia.

En aquest sentit, el pressupost municipal 2018 inclou la consignació d’una plaça de seguretat a la Policia Local, la previsió de la cobertura d’algunes baixes al cos policial i una nova fase d’instal·lació de càmeres de seguretat al centre urbà.

Potenciació del teixit associatiu i educatiu i adequació dels espais compartits

Els comptes municipals per a l’any vinent aprovats inicialment pel consistori també contemplen una inversió de prop de 200.000€ destinada a la conservació dels centres escolars, de la zona esportiva i dels serveis generals.

En matèria educativa, es mantenen tant l’aportació a l’escola de música per al projecte ‘I-música’ com la subvenció per a la compra de llibres de text de primària. D’altra banda, les subvencions a les entitats culturals i esportives augmenten en un 20%.

L’Ajuntament actua en la prevenció contra incendis

Finalment, el pressupost 2018 incorpora una partida municipal de 21.300€ per al manteniment de l’obertura de les franges de prevenció contra incendis. Una actuació prioritària per al consistori.