L’Ajuntament dota la Policia Local de quatre càmeres corporals unipersonals

Els nous aparells, que es col·loquen a l’armilla de protecció que porten els agents, són una eina per a salvaguardar la seguretat jurídica dels policies i de la ciutadania

L’Ajuntament de La Jonquera ha comprat recentment quatre càmeres corporals unipersonals per a la Policia Local de La Jonquera. Els nous aparells es col·loquen a l’armilla de protecció que porten els agents i permeten enregistrar àudio i vídeo. Els materials enregistrats per les càmeres, que en cap cas poden ser manipulats, s’emmagatzemen automàticament en un servidor que es troba sota custòdia policial i poden esdevenir proves oficials davant de jutges i tribunals.

«Les càmeres corporals unipersonals són una eina per a salvaguardar la seguretat jurídica dels agents, gravant en vídeo les actuacions policials per a tenir una informació més objectiva sobre qualsevol situació i esbandint els possibles dubtes davant de les intervencions policials», explica el sergent en cap de la Policia Local de La Jonquera, Alonso Caballero.

Així mateix, són una garantia per a la ciutadania, ja que es converteixen en testimonis i observadors imparcials que mostren la realitat de qualsevol situació. Des del consistori jonquerenc, s’estan portant a terme les darreres gestions per a poder posar-les en funcionament durant les properes setmanes.

«Garantir el benestar dels nostres agents i dels nostres veïns i veïnes és una de les nostres màximes prioritats com a equip de govern. Hem adquirit recentment les quatre càmeres corporals unipersonals amb la voluntat de continuar avançant cap a una vila segura, tranquil·la i acollidora», afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla.