‘L’Albera Transfronterera’, el nou projecte de turisme actiu de La Jonquera

Durant el mes de juny, l’Ajuntament de La Jonquera i l’Associació Aux Sources du Boulou impulsaran quatre engrescadores propostes per a gaudir de la natura i del benestar

L’Ajuntament de La Jonquera, de la mà de l’Associació Aux Sources du Boulou, ha presentat la programació del mes de juny del nou projecte de turisme actiu ‘L’Albera Transfronterera’. La primera activitat es farà el pròxim diumenge 12 de juny al Pertús i consistirà en un passeig amb una degustació de plantes silvestres al Fort de Bellegarde i una visita teatralitzada a Panissars. L’activitat serà gratuïta i començarà a les 9.30 hores. Per a participar-hi, no caldrà inscripció prèvia.

Tot seguit, el dissabte 18 de juny serà el torn de la segona proposta al Voló. Durant tot el dia, el municipi acollirà un festival amb sessions de ioga i benestar, una exposició cultural i una conferència sobre la importància de la meditació i els seus beneficis en la salut de les persones. L’entrada serà lliure i gratuïta. A continuació, la tercera activitat es farà el diumenge 26 de juny al Voló. La sessió de marxa nòrdica ‘La Ruta del Suro i les Aigües’ començarà a les 9.30 hores a les termes i visitarà la capella de Sant Felip del Voló i el Mas d’en Rossinyol. Les persones que vulguin participar-hi hauran de reservar plaça prèviament trucant al telèfon 972 555 713. El cost de l’activitat serà de cinc euros.

Finalment, el pròxim dimarts 28 de juny, La Jonquera acollirà la quarta activitat que consistirà en una sortida amb bicicleta elèctrica de muntanya. La proposta ‘La Ruta Megalítica’ començarà a les 9.30 hores al Centre d’Interpretació de l’Albera i recorrerà els Dòlmens i Requesens. Per a participar-hi, caldrà reservar plaça prèviament trucant al telèfon 972 555 713. El cost de l’activitat serà de deu euros.

«El projecte ‘L’Albera Transfronterera’ neix amb l’objectiu de reforçar els lligams amb els municipis veïns. La nostra voluntat és desdibuixar la línia de frontera i gaudir sense barreres del preuat entorn natural que ens envolta», afirma la regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de La Jonquera, Lluïsa Macias. En aquesta línia, a principis del passat mes de maig, es van organitzar les dues primeres activitats del nou projecte de turisme actiu ‘L’Albera Transfronterera’: la sortida amb bicicleta elèctrica de muntanya ‘La Ruta dels Conqueridors’ i la sessió de marxa nòrdica ‘La Ruta dels Búnquers de La Jonquera’. Ambdues propostes van tenir una gran acollida, exhaurint les places disponibles i oferint a les persones participants una sorprenent experiència.

La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, qui va atorgar una subvenció a l’Ajuntament de La Jonquera en el marc de la concessió de subvencions pluriennals Eurodistricte per al desenvolupament de projectes de cooperació a l’Espai Català Transfronterer.