Ajuntament i Generalitat es reuneixen per a potenciar el comerç del Portús

Entre els projectes que s’estan treballant conjuntament hi ha l’impuls d’una APEU, una Àrea de Promoció Econòmica Urbana.

El passat 21 de juny l’alcaldessa de la Jonquera, Míriam Lanero, la regidora de Promoció Econòmica, Lluïsa Macias, i la tècnica de Promoció Econòmica, Montse Murlà, van rebre a Marta Raurell, cap de l’àrea de Comerç del CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya), i Joan Morera, cap d’Estudis i Nous Projectes del CCAM. Es van reunir amb les representants de l’Ajuntament de la Jonquera i de l’Associació de Comerciants del Portús per a conèixer de primera mà l’estat del barri del Portús i els projectes de futur relatius al comerç que es volen desenvolupar en aquesta àrea del municipi.

Així, entre aquestes accions de millora, dinamització i potenciació del comerç al Portús destaca l’impuls d’una APEU, una Àrea de Promoció Econòmica Urbana; una mesura que s’està estudiant amb l’Ajuntament. Les APEU són àrees geogràfiques ben delimitades, d’un o diversos municipis, en les quals les activitats empresarials i les administracions públiques es posen d’acord amb un objectiu: promoure i dinamitzar la zona a partir d’un pla d’acció adequat a les finalitats d’interès general i augmentar, així, la seva competitivitat, millorar la qualitat de l’entorn i diversificar els serveis que s’hi ofereixen.

En aquest sentit, el CCAM ha posat a disposició d’administracions locals com l’Ajuntament de la Jonquera i de les associacions de Comerciants ajudes per a l’impuls a la creació i definició d’APEUS, entre d’altres, que es poden sol·licitar des del 22 de juny fins el 19 de juliol de 2023. Cal recordar que l’Associació de Comerciants del Portús ja se’n va beneficiar en l’edició anterior, i que gràcies a aquestes ajudes va obtenir un estudi de viabilitat de creació de l’APEU que servirà perquè el sector privat pugui valorar la creació d’aquest nou òrgan de gestió.