El Mediterrani com no l’havies vist mai, amb l’exposició de MedFoto

Des del 10 de novembre es pot visitar a La Jonquera l’exposició de la tercera edició d’aquest
concurs internacional de fotografia, que ressalta els valors naturals i paisatgístics del mar.

El Centre d’Informació de l’Albera, a La Jonquera, acull, a partir del 10 de novembre i fins al 10 de febrer de 2024, l’exposició itinerant dels finalistes i guanyadors de la tercera edició de MedFoto, el concurs internacional de fotografia de la Mediterrània. Són 36 imatges i 3 relats fotogràfics impresos en gran format que transporten el visitant a un espai que fomenta l’actitud responsable i respectuosa amb el mar, les activitats esportives que s’hi poden realitzar, la fauna que pot trobar i les feines que s’hi poden dur a terme. En aquest sentit, l’exposició visibilitza la fràgil relació que hi ha entre el mar Mediterrani i les persones i dona a conèixer els valors naturals i paisatgístics del mar.

La inauguració tindrà lloc el divendres, 17 de novembre, a les 18:30 hores, al Centre dInformació de lAlbera, a La Jonquera. Els jonquerencs i les jonquerenques estan convidats a participar en aquest esdeveniment cultural que celebra el mar Mediterrani i el seu entorn. L’exposició MedFoto és possible gràcies a la col·laboració de diverses entitats i administracions: l’Ajuntament de la Jonquera i el Paratge Natural de lAlbera, així com la Fundació Alive i el Club Nàutic LEscala, impulsors del certamen. 

Els guanyadors d’aquesta edició de MedFoto són: Víctor de Valles, amb la seva imatge ‘Sortint del bufador’ en la categoria subaquàtica, Dídac Faus amb ‘Piteres al Mediterrani’ dins la categoria paisatgística, Cristian Morera amb ‘Tramuntana’ amb la categoria de vida salvatge, Marc Marco amb ‘Dia d’Onades’ en esports i oci. Héctor Gago amb ‘El seu últim cant’ a conservació i canvi climàtic, Andrés Mario Montañés amb ‘Tots Pescant’ dins oficis del mar, Josep Baró amb ‘Pluja a l’Horitzó’ amb la categoria realitzada amb telèfon mòbil i Edgar Madrenys, amb la seva proposta ‘Tornada a casa’ dins de relat fotogràfic. El premi de votació popular ha estat per a Marc Marco amb ‘Nit de llamps a Sa Foradada’, i els premis especials de la categoria L’Escala i Costa Brava han sigut per ‘Llevantada a Montgó’, d’Arnau Vergés i ’Marc de Pedra’, d’Ot García.

 

Exposició MedFoto