La Jonquera posa en marxa els serveis de recollida Porta a Porta de mobles i residus voluminosos i de restes vegetals

Ambdós serveis cal sol·licitar-los prèviament: el de mobles i voluminosos al telèfon 972 55 40 05 i el de recollida de poda a l’Ajuntament. 

En el marc del nou contracte de recollida de residus i neteja viària de La Jonquera, la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament ha posat en marxa dos serveis nous pel que fa a la gestió dels residus domèstics.

Per una banda, ha entrat en funcionament la recollida Porta a Porta de mobles i residus voluminosos. Es tracta d’un servei d’ús domèstic que recull mobles i andròmines —armaris, taules, somiers, cadires, sofàs, matalassos, estufes, bicicletes, bastiments, piques, banyeres, radiadors, finestres, portes, testos o tubs de reg, per exemple— sota demanda. 

Per sol·licitar-lo, cal trucar al 972 55 40 05 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i donar l’adreça de casa. Un cop fet, el servei municipal indicarà el dia que es durà a terme la recollida. La nit abans, a partir de les 21h, s’hauran de situar els residus davant de la façana de l’habitatge que ha sol·licitat la recollida, de manera que no obstaculitzin ni el pas de vehicles ni de vianants. Seran recollits l’endemà a primera hora. 

Per altra banda, el nou contracte contempla el servei de recollida Porta a Porta de restes vegetals, també en funcionament per a ús domèstic. Per a sol·licitar-lo, cal anar a buscar una bossa especial per a poda a l’Ajuntament (plaça de l’Ajuntament, 4) i aquell mateix dia s’indicarà el dia de la recollida. En cas de necessitar temps de marge per fer els treballs de neteja o poda, es pot trucar al telèfon 972 55 40 05 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h per sol·licitar la recollida.

La nit abans s’haurà de situar la bossa amb restes vegetals davant de la façana de l’habitatge que ha sol·licitat la recollida, a partir de les 21 h, sense que obstaculitzi el pas de cotxes ni vianants. Es recollirà l’endemà a primera hora. Es pot sol·licitar, com a màxim, la recollida de dues bosses per habitatge al dia. En cas que hi hagi una major generació de residus verds, caldrà traslladar-los a la deixalleria municipal. 

Un contracte amb nous serveis

El passat 3 dabril, lAjuntament de La Jonquera va posar en marxa un nou servei de recollida de residus i neteja viària que, com a grans novetats, unifica els punts de recollida en illetes amb totes les fraccions reciclables i augmenta la freqüència de recollida de la fracció orgànica i posa en marxa els nous serveis de recollida de mobles i poda. A més, shan adquirit nous contenidors i sha augmentat la freqüència de recollida de la resta de fraccions. Així mateix, sha posat en marxa la recollida Porta a Porta del cartró comercial.

Pel que fa a la neteja viària, han augmentat les hores de servei per a la neteja manual dels carrers fins a les 7.152 hores anuals, 1.902 de neteja amb maquinària i 472 de neteja especial, i s’han renovat els vehicles i la maquinària per millorar-ne l’eficiència i la sostenibilitat.