La Jonquera es prepara per celebrar una nova diada de Sant Jordi

L’Ajuntament de la Jonquera ha programat diverses propostes per festejar aquesta important diada del calendari jonquerenc. Hi haurà activitats els dies 17, 21 i 23 d’abril


Arriba una nova diada de Sant Jordi, i un any més l’Ajuntament de la Jonquera ha programat un grapat d’activitats per a tots els públics que inclouen un punt d’intercanvi de llibres, tallers familiars, parades de llibres i roses, una xerrada i un itinerari literari. Des de la regidoria de Cultura, l’alcaldessa Sònia Martínez convida els veïns i veïnes a sumar-se a la celebració d’aquesta activitat popular.
“La diada de Sant Jordi és una festivitat destacada que celebra la cultura i la literatura. Aquesta data és una oportunitat per sortir al carrer, però també per descobrir noves lectures i per participar en tallers i xerrades sobre temes literaris”, afirma.

La programació de Sant Jordi arrencarà el dia 17 amb la proposta del Punt Jove, que crearà un espai d’intercanvi de llibres on tothom es podrà apropar per deixar novel·les i agafar-ne d’altres. Aquest punt estarà actiu el dilluns 17 i divendres 21 a Can Laporta, a partir de les 16.30 hores.

Aquell mateix divendres 21, les famílies tindran el protagonisme amb dues propostes molt interessants. La primera serà el taller de Sant Jordi, a càrrec d’En Doina, que es realitzarà en el marc de l’hora del conte a la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria. Aquesta proposta començarà a les 17 hores. La segona activitat és el taller familiar de manualitats, a càrrec de Sònia Pous, de Mosaic Floral. S’iniciarà a les 18.30 hores, als porxos de Can Laporta. Per poder participar d’aquest segon taller cal inscripció prèvia a lajonquera.koobin.cat o presencialment a Can Laporta (el preu és de 5 euros).

Els plats forts de la programació seran el diumenge 23, diada de Sant Jordi. Durant tot el dia s’instal·laran parades de llibres i roses a càrrec de les entitats i els centres educatius del municipi. Concretament, es col·locaran al carrer Major, davant la Societat Unió Jonquerenca. Al llarg del matí s’han organitzat dues activitats al voltant de l’obra Dies de frontera. En primer lloc, una conferència anomenada “Del coll del Portús al Panissars, 10 anys de Dies de frontera”, a càrrec de Josep Maria Dacosta. Serà a les 10 hores als porxos de Can Laporta. Més tard, a les 11 hores, s’ha planificat un itinerari literari “Coll de Portús – Coll de Panissars”. Serà un recorregut a peu de la Jonquera al Portús i d’allà al castell. Per arribar fins al punt d’inici del trajecte s’ha programat un autobús, que
sortirà des de la parada de davant l’Institut de la Jonquera. Totes les persones interessades a participar d’aquest itinerari literari gratuït cal que s’inscriguin prèviament a Can Laporta.

Els actes acabaran amb una mostra de cultura popular: sardanes amb la Cobla Vila de La Jonquera. Serà a partir de les 17.30 hores, al carrer Major, davant la Societat Unió Jonquerenca.

Des de l’Ajuntament s’anima els veïns i veïnes a participar activament en totes les activitats programades per a aquest Sant Jordi 2023 a la Jonquera.