La Jonquera commemora el Dia Internacional de les Dones amb una jornada de propostes reivindicatives

 

El 8 de març s’organitzen al municipi diverses activitats per reivindicar la igualtat i el feminisme.

Un any més, l’Ajuntament de La Jonquera es compromet amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones, el 8 de març. Amb la finalitat de fer arribar a tota la població aquesta celebració, el consistori organitza, amb la col·laboració d’entitats locals, una sèrie d’activitats lúdiques, pedagògiques, culturals i reivindicatives arreu del municipi. A través d’aquests esdeveniments es busca estendre el missatge de la importància de la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, alhora que es posa en relleu i valora el paper fonamental i essencial de les dones en la nostra societat.

L’alcaldessa i regidora d’Igualtat, Míriam Lanero, manifesta que “durant el 8M reafirmem el nostre compromís amb la construcció d’una societat justa i igualitària; les dones han estat, són i seran agents de canvi, i juntes continuarem lluitant per un futur millor per a tothom.”

Els actes començaran a les 11:45 h amb la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones als Porxos de Can Laporta. Tot seguit, el mateix escenari acollirà la projecció del documental “508 dies”, de Marc Planagumà, en una sessió audiovisual organitzada conjuntament pel Museu Memorial de l’Exili (MUME) i l’associació Amical Antics Guerrillers de Catalunya.

Ja a la tarda, en sortir les nenes i els nens de les escoles i els centres educatius, la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria acollirà a partir de les 17 hores la sessió ‘Contes del Dia de la Dona’, a càrrec de la Mercè. Aquesta activitat esdevindrà una oportunitat única per compartir narratives inspiradores i reflexionar sobre la importància de les dones a la societat.

Més tard, a les 17:30 hores, l’Escola Pilar Sánchez conduirà un taller de dansa al Casal de l’Avi, fomentant així el moviment corporal com a mitjà de celebració i expressió en una jornada tan reivindicativa com el 8M.

La jornada continuarà a la Sala de la Societat, a partir de les 19 hores, amb l’espectacle de dansa-teatre “Oda a la Dona”, a càrrec també de l’Escola Pilar Sánchez. L’acte finalitzarà a les 20:30 hores al mateix espai amb una invitació oberta a tothom a portar alguna cosa per menjar i compartir en un ambient de comunitat.

L’Ajuntament de La Jonquera fa una crida entusiasta a la ciutadania per unir-se i implicar-se activament en els diversos actes organitzats amb motiu del Dia Internacional de les Dones. “Convidem les veïnes i els veïns a participar en la creació d’aquests espais d’intercanvi, reflexió i reconeixement de la contribució de les dones. És una oportunitat per a la unió en la lluita per la igualtat”, conclou Lanero.