La Jonquera crea el segell de serveis cicloturístics “EN BICI” i obre el període d’adhesions a les empreses del municipi

La campanya té per objectiu donar eines als negocis i comerços del municipi per tal que puguin oferir serveis especialitzats als clients i consumidors de cicloturisme.

L’Ajuntament de la Jonquera, amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, ha posat en marxa la campanya “EN BICI”, una iniciativa de dinamització turística i empresarial adreçada a les empreses locals. Aquesta campanya té com a objectiu sensibilitzar les empreses sobre les oportunitats de negoci que ofereix el cicloturisme i donar-los suport a l’hora d’oferir un servei especialitzat als clients i consumidors d’aquesta tipologia turística.

El segell “EN BICI” s’adreça a diverses categories d’empresa. En aquest sentit, el projecte distingeix entre allotjaments, restauració, establiments comercials i tallers, i professionals del transport.
Les empreses que s’adhereixin a aquest segell es comprometen a tenir en compte les necessitats bàsiques dels cicloturistes, oferint-los un servei adequat i de qualitat durant la seva estada a la Jonquera. A més, existeixen alguns requisits mínims per participar-hi, segons cada sector, i una sèrie de serveis opcionals que es poden adaptar a cada empresa.

L’adhesió al segell no implica cap cost per a les empreses, i rebran un distintiu que hauran de col·locar en el seu establiment en algun lloc visible per al públic, permetent als cicloturistes identificar els establiments sensibles a les seves necessitats. A més, els negocis adherits tindran la seva difusió garantida a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament, com ara la pàgina web i les xarxes socials.

La campanya “EN BICI” és una gran oportunitat perquè les empreses locals aprofitin el potencial que ofereix el cicloturisme i contribueixin a fer de la Jonquera un destí cada vegada més amable i acollidor per als cicloturistes. A més, amb la participació en la campanya, el teixit local contribuirà a seguir promocionant el territori i establir sinergies amb altres projectes de promoció del cicloturisme, com la Gravelera, iniciativa impulsada pel mateix Ajuntament de la Jonquera.

Els negocis interessats en adherir-se a la campanya hauran de seguir un senzill procés d’adhesió. Només cal enviar un correu electrònic a promocio@lajonquera.cat, trucar o bé enviar un WhatsApp al 615 881 258 per rebre la fitxa d’adhesió que els correspongui i retornar-la emplenada i signada. La campanya no té un límit de temps concret; és una iniciativa indefinida que pretén mantenir la seva vigència al llarg del temps.

Des de l’Ajuntament es dona les gràcies a la Diputació de Girona pel seu suport econòmic, que permet dur a terme aquesta iniciativa tan beneficiosa per al municipi. “Junts continuarem treballant perquè la Jonquera sigui un referent com a destinació cicloturística i ofereixi experiències úniques als visitants”, afirma la regidora Lluïsa Macias, que emmarca la nova campanya en “la voluntat del govern municipal de seguir potenciant els actius de La Jonquera i convertint-los en eixos de desenvolupament econòmic sostenible del municipi”.

Aquesta iniciativa està emmarcada dins la marca turística municipal “La Jonquera inesperada” i el desenvolupament del pla estratègic de turisme el qual situa la Jonquera com a destinació cicloturística.