La Jonquera presenta el primer trimestre de la programació cultural del 2023

El pròxim dilluns 16 de gener, s’obrirà el termini d’inscripcions i la venda d’entrades anticipades per a gaudir de les noves activitats, tallers, cursos i espectacles

Amb l’arribada del 2023, l’Ajuntament de La Jonquera ha presentat la nova programació cultural ‘La Jonquera Cultura 5 Estrelles’, que inclou els mesos de gener, febrer i març. En aquest sentit, el pròxim dilluns 16 de gener, s’obrirà el termini d’inscripcions i la venda d’entrades anticipades per a gaudir de les noves activitats, tallers, cursos i espectacles. Novament, la programació cultural compta amb dues engrescadores propostes d’arts escèniques: ‘Tocar Mare’ de Marta Barceló amb la direcció de Jordi Casanovas i ‘Iaia’ de Mambo Project amb la direcció de Nina Solà Carbonell i Jordi Font Alonso i anuncia una programació especial d’activitats amb motiu del Carnaval al febrer i del Dia de la Dona al març.

També, durant els propers tres mesos, es programaran noves sessions de L’Hora del Conte, nous concerts per a la gent gran i noves trobades de l’Espai Nadó com, per exemple, sobre joc i moviment al gener i sobre desenvolupament de l’infant en el primer any de vida al febrer. Així mateix, s’organitzaran nous tallers familiars amb la col·laboració de l’AMPA Josep Peñuelas del Rio que prepararà berenar per a tots i totes. El cost del berenar serà d’un euro per persona. De la mateixa manera, la nova programació cultural ‘La Jonquera Cultura 5 Estrelles’ proposa una visita guiada a l’itinerari protoindustrial de Requesens de la mà de la iniciativa ‘La Jonquera Inesperada’ i visita i tast al Nou Celler Perelada, així com diverses visites guiades al Museu Memorial de l’Exili i als Búnquers de La Jonquera. També, per al jovent jonquerenc, s’organitzarà un taller de dibuix manga i un taller de teatre social. Així mateix, es dinamitzarà una mostra i un tastet de cuina a càrrec del xef del restaurant Can Pau de Cantallops, un mercat de petits productors artesans i una nova edició de la reeixida prova esportiva Open Girona BTT.

De la mateixa manera, entre les propostes de la nova programació cultural ‘La Jonquera Cultura 5 Estrelles’, destaquen dues exposicions: ‘Art i Memòria: per si no tornem’ de Miquel Duran i ‘Exiliades‘ del Museu Memorial de l’Exili, dues presentacions de llibres: ‘Històries d’alcalde’ de Joan Armangué a la Biblioteca Carles Bosch de la Trinxeria i ‘Ales negres i xampinyons’ de David Garcia Algilaga als Porxos de Can Laporta i la programació de diversos tallers de sensibilització i conscienciació ciutadana com, per exemple, ‘Taller: llar més segura d’incendis’ de la mà dels Bombers de la Generalitat, ‘Taller: prevenció de robatoris i estafes’ de la mà dels Mossos d’Esquadra i ‘Taller: prevenció d’accidents a la llar’.

Com sempre, els jonquerencs i les jonquerenques podran formar part d’una gran varietat de cursos com percussió corporal, ioga, balls en línia, exercici terapèutic, pintura, punta de coixí, sardanes i llengua catalana. També, es dinamitzaran els serveis Club de Feina, Espai ‘Cracs’ i Punt Jove.

Per a més informació, es pot escriure a canlaporta@lajonquera.cat o trucar al telèfon 972 555 713.

Descobreix la nova programació cultural del cicle ‘La Jonquera Cultura 5 Estrelles’ aquí.