La Jonquera s’engalana per celebrar les Festes de Pasqua de Pentecosta

La vila es prepara per a quatre dies de tradició i diversió amb propostes com la 74a Festa de la Gent Gran, la Nit Jove o l’Aplec de Santa Llúcia. Consulta el programa d’activitats en aquest enllaç

La Jonquera es prepara per a una nova edició de les tradicionals Festes de Pentecosta, un esdeveniment que uneix tradició i diversió en un ambient festiu. Del 17 al 20 de maig, la vila viurà quatre intensos dies plens d’activitats per a tots els gustos. “Les Festes de Pentecosta són destacades al calendari de la vila, ja que ens ofereixen l’oportunitat de celebrar la nostra identitat com a jonquerencs i jonquerenques i compartir moments únics amb els veïns i veïnes”, destaca l’alcaldessa, Míriam Lanero. 

Programa d’activitats

Les propostes d’aquest any estan pensades per a tots els gustos i edats, amb esdeveniments com la 74a Festa de la Gent Gran, l’Aplec de Santa Llúcia i la Nit Jove. El programa d’activitats començarà el divendres 17 de maig amb l’obra de teatre ‘Un tal Quixot’, de la Cia Cascai. 

El dissabte 18 de maig serà un dia carregat d’emocions, amb la celebració de la 74a Festa de la Gent Gran, que inclourà una missa, una ballada de Sardanes amb l’Orquestra Montgrins, un dinar d’homenatge i germanor i un concert final. Descarrega’t el programa de la Festa de la Gent Gran.

Simultàniament, es podrà gaudir de l’espectacle ‘Yougur’, del ball amb l’Orquestra Montgrins i de la Cercavila i tastet amb GRAFIC i Trastokats, entre altres activitats. La diversió continuà amb la Nit Jove, que oferirà les actuacions de Serial Killerz i Dj Allegre, en una nit plena de ritme i energia.

El diumenge 19 de maig, la celebració seguirà amb la Marxa dels Dòlmens del Centre Excursionista Jonquerenc, l’ofici solemne amb l’orfeó jonquerenc, una ballada de sardanes i altres activitats com la xocolatada, o el concert del grup tribut a La Oreja de Van Gogh, Son de Rosas.

La festa culminarà el dilluns 20 de maig amb l’Aplec de Santa Llúcia, que inclourà el primer Concurs de Ratafia, Licors i Pastissos de la vila, la pujada a peu a l’Ermita de Santa Llúcia, una missa tradicional i altres activitats culturals i gastronòmiques. L’Ajuntament de La Jonquera recorda a les persones assistents que s’habilitarà un aparcament al prat per a aquells que vulguin pujar a l’ermita amb vehicle privat.

Amb la col·laboració de tota la comunitat, les Festes de Pentecosta prometen ser un èxit rotund, consolidant-se com una tradició única que fa valdre la rica història i cultura de La Jonquera.