L’Ajuntament continua treballant per consolidar La Jonquera com a destinació turística de natura de primer ordre

S’han programat diverses activitats durant els propers mesos, com ara una visita guiada pels boscos mediterranis de Santa Llúcia, una visita teatralitzada i l’observació astronòmica des dels boscos de l’Albera

L’Ajuntament de la Jonquera continua treballant per desenvolupar el turisme actiu al municipi, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer les riqueses naturals i culturals del territori. En aquest sentit, darrerament s’han dut a terme una sèrie d’accions previstes en el Pla Estratègic de Turisme Actiu Natura, recentment elaborat per l’Ajuntament, a fi d’articular i vertebrar tota l’aposta estratègica del consistori per la promoció turística del poble.

Entre les accions fins ara desenvolupades, destaquen la creació de la línia gràfica i marca de turisme amb el leitmotiv “La Jonquera inesperada”, que té per objectiu transmetre el caràcter únic i sorprenent de la població. Aquesta línia gràfica està estretament vinculada a la pàgina web de turisme (www.turismelajonquera.cat) i a les xarxes socials específiques de turisme a Facebook i Instagram (@visitlajonquera), ambdues de recent creació. En aquests diversos espais s’hi pot trobar informació de l’oferta cultural i turística de la població, així com allotjaments i altres dades d’interès per al visitant.

En aquesta mateixa línia destaca la creació del producte turístic “Gravelera” (https://gravelera.cc/ i @gravelera_cc), una travessa ciclista de gravel que passa pel Port de la Selva, que passa per tres parcs naturals: el paratge natural de l’Albera, el Cap de Creus i els Aiguamolls de l’Empordà. Aquesta ruta circular amb inici i final a la Jonquera, de dos dies de durada, és una proposta idònia per als ciclistes, que els permet descobrir la bellesa de la població i els seus voltants. És una ruta amb paisatges de fantasia, entre els quals es pot gaudir de tres monuments especials i importants com el Castell de Requesens, el conjunt romànic de Sant Quirze de Colera i el conjunt romànic monumental de Sant Pere de Rodes i Santa Helena.

A més, per tal de difondre a aquests dos projectes: la marca de turisme «La Jonquera inesperada» i «Gravelera», i arribar al màxim de persones possibles, pròximament es publicarà un anunci que apareixerà a l’estació de metro del passeig de Gràcia, per on passen 3 milions de persones al mes.

Paral·lelament, també s’ha impulsat una recopilació de rutes a Wikiloc que tenen com a denominador comú el terme municipal de la Jonquera. En total, s’han agrupat 25 tracks gratuïts i a l’abast de qualsevol usuari (nom del perfil: “Turisme de la Jonquera”, https://ca.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=12102414). Les rutes estan classificades segons zones i modalitats, incloent-hi senderisme, ciclisme i marxa nòrdica.

Així mateix, s’ha reforçat el Centre d’Informació de l’Albera com a peça mestra i articuladora de tota l’oferta turística de la Jonquera, que ara estarà obert també els caps de setmana (dissabtes de 10 a 17 h i diumenges de 10 a 14 h). Aquest centre ofereix informació sobre el patrimoni natural i cultural de la població, així com sobre les activitats que es poden realitzar a la zona. Pròximament, s’ha programat una visita guiada pels boscos mediterranis de Santa Llúcia (dissabte 8 d’abril), la visita teatralitzada “La Jonquera Terra de pas” (el diumenge 7 de maig) i una sessió d’observació astronòmica des dels boscos de l’Albera (divendres 9 de juny). A banda de l’horari habitual i aprofitant l’avinentesa de la Setmana Santa, un període molt propici per a les escapades, el Centre d’Informació de l’Albera realitzarà un horari especial i romandrà obert, de forma excepcional, els dies 7, 8 i 9 d’abril de 10 a 16 h i el 10 d’abril de 10 a 14 h.

«La Jonquera és una destinació turística que ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions per als visitants, més enllà de la idea preconcebuda del municipi com a lloc de pas per la seva ubicació geogràfica privilegiada. En aquest sentit, des de l’Ajuntament treballant de valent per donar a conèixer els nostres actius i consolidar la nostra posició com a destinació turística de referència per als amants del turisme actiu», diu Lluïsa Macias, regidora de Promoció econòmica, Desenvolupament local i Turisme.