L’Ajuntament de La Jonquera redueix el consum d’aigua de les dependències i edificis municipals en un 67% durant els tres primers trimestres de 2023

Aquesta xifra augmenta fins al 70% si només es tenen en compte les dades del tercer trimestre de 2023. 

L’Ajuntament de La Jonquera ha anunciat avui una reducció del 67% en el consum d’aigua en les dependències municipals en els tres primers trimestres del 2023, en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra augmenta fins al 70% si es comparen només les dades del tercer trimestre. 

Els resultats, basats en dades proporcionades per Agbar, reflecteixen l’esforç per la conservació de l’aigua per part dels treballadors públics i l’equip de govern de la vila. Els consums de totes les dependències municipals durant els tres primers mesos de 2023 han estat de 21.796 metres cúbics, mentre que en el mateix període de 2022 van ser de 66.162 metres cúbics.

Amb la reducció del consum d’aquest recurs natural, i una utilització més eficient, l’Ajuntament vol ser un exemple en la conservació de l’aigua. Míriam Lanero, alcaldessa de La Jonquera, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats i col·lectius del municipi per “l’esforç realitzat” i posa l’accent en “la necessitat de reduir el consum d’aigua en l’àmbit domèstic”. Així mateix, Lanero ha explicat que “l’Ajuntament està fermament compromès amb seguir treballant intensament per prendre mesures i desplegar polítiques que contribueixin a fer el municipi cada cop més sostenible”.