L’Ajuntament de La Jonquera revalida el Segell Infoparticipa

L’alcaldessa, Míriam Lanero, i la regidora, Lluïsa Macías, van recollir ahir la distinció a la UAB.

El consistori ha obtingut per sisè any consecutiu el Segell Infoparticipa, que premia la transparència informativa de la pàgina web municipal. Enguany, l’Ajuntament revalida la puntuació del 90%, assolida l’any passat, en l’avaluació d’aquest distintiu, complint 47 dels 52 indicadors que marca aquest segell de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’alcaldessa, Míriam Lanero, i la regidora Lluïsa Macías van recollir ahir la distinció, que fa referència a la feina del 2023, de la mà del Grup de Recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la UAB.

Informació a l’abast de la ciutadania

La pàgina web municipal ha estat distingida com una de les més transparents de Catalunya: en concret, el consistori jonquerenc ha assolit un 90,38% de compliment dels indicadors establerts. 

El reconeixement premia l’empenta i l’esforç dels equips tècnics i polítics de l’Ajuntament de La Jonquera per a mostrar la informació a la ciutadania d’una manera clara i entenedora. “El Segell InfoParticipa reconeix la transparència informativa de les pàgines web de les institucions. En aquest sentit, és un honor revalidar-lo per sisè any consecutiu i ser entre els ajuntaments catalans que l’assoleixen”, explica l’alcaldessa. I afegeix: “Continuarem treballant amb la mateixa determinació i vocació de servei públic per a incrementar la transparència, el bon govern i la presentació de la informació de forma fàcil i intuïtiva”.

Què és la iniciativa Infoparticipa?

És un projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona amb l’objectiu de fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals catalanes. 

Anualment, l’equip investigador prepara una anàlisi i valoració de cada ens, que serveix per a elaborar un enriquidor mapa de la situació comunicativa, informativa i participativa de tots els ajuntaments, diputacions i consells comarcals.

Infoparticipa 2024